El Vendrell, 13 de setembre de 2021

La gratuïtat de P2, una de les mesures del projecte “El Vendrell Avança”, ha suposat un augment del 100% de les matriculacions en aquest grup a les escoles bressol municipals

Avui s’ha iniciat el nou curs escolar 2021-2022 al Vendrell amb la novetat de la gratuïtat del grup P2 (2-3 anys) de les escoles bressol municipals impulsada pel govern municipal dins del projecte “El Vendrell Avança”.
Al centenar de nenes i nens que van fer P1 al curs passat han fet la matriculació a P2, als quals s’hi ha sumat un centenar d’infants que es matriculen per primer cop a una escola bressol municipal. Per tant, la gratuïtat de P2 ha suposat un augment del 100% de les matriculacions en aquest grup a les escoles bressol municipals del Vendrell.
L’objectiu de la universalització i gratuïtat del nivell de 2 a 3 anys és que totes les famílies, sigui quina sigui la seva situació socioeconòmica, puguin optar a l’escolarització dels seus fills i filles com un recurs al seu abast.
La regidora d’Educació, Silvia Vaquero, ha recordat que “la gratuïtat del grup P2 de les escoles bressol municipals és una mesura pionera de país que té com a objectiu que l’educació sigui un ascensor social que ha de reforçar la cohesió i la convivència al nostre municipi”.   
L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha valorat que “la matriculació a les escoles bressol municipals ha estat un èxit perquè s’ha doblat el nombre d’infants escolaritzats a P2, cosa que millorarà l’èxit educatiu, la inclusió escolar i la cohesió social”. L’alcalde ha destacat que “és la primera vegada que un Ajuntament amplia un dret bàsic com és l’escolarització”.



©2019 Ajuntament del Vendrell