El Vendrell, 10 de setembre de 2021

Avui, 10 de setembre, es commemora el Dia Mundial de la Prevenció del Suïcidi amb l’objectiu de conscienciar que el suïcidi es pot prevenir.
La regidora de Salut, Montse Martín, ha manifestat que “tot just avui hem rebut una bona notícia del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya en què ha anunciat una dotació pressupostària per a una Pla de salut per prevenir el suïcidi, per trencar tabús i donar suport de dol a les famílies”. En aquest sentit, Montse Martín ha afegit que cal fer formació als professionals de salut en tots els nivells d’atenció.
Per tal de donar visibilitat a aquesta qüestió tema, la vendrellenca Montse Navarro, arran de l’últim intent de suïcidi de la seva filla, s’ha posat al capdavant d’una iniciativa per a la prevenció dels suïcidis al Baix Penedès amb el lema “Aferra’t a la vida, sempre hi ha un perquè”, que compta amb el suport de la Regidoria de Salut de l’Ajuntament i del Vendrell i de 9 farmàcies de la comarca.
Les farmàcies són un bon lloc per donar visibilitat al Dia Mundial de la Prevenció del Suïcidi i, per això, avui les farmàcies col·laboradores es canviaran la bata blanca per una camiseta de color groc amb el lema “Aferra’t a la vida, sempre hi ha un perquè” i el número de telèfon d’atenció per evitar suïcidis, el 900 925 555, al qual properament, quan es desenvolupi el Pla de salut anunciat avui, s’hi afegirà el 061.
Carme Mestres, en representació de les farmàcies que col·laboren en aquesta acció de Prevenció Suïcidi Baix Penedès ha explicat que, a part de dispensar medicaments, els farmacèutics també tenen la funció de fer activitats de promoció de salut i d’educació sanitària i, per això, van respondre positivament a la petició de Montse Navarro.
D’altra banda, aquesta nit el Campanar del Vendrell estarà il·luminat de groc que és el color del Dia Mundial de la Prevenció del Suïcidi. I també s’ha editat un vídeo en el qual hi apareixen diferents persones conegudes dient la frase “Aferra’t a la vida, sempre hi ha un perquè”, que es podrà veure i compartir a les xarxes socials.   



©2019 Ajuntament del Vendrell