El Vendrell, 9 de setembre de 2021

L’acte es podrà seguir en directe per Televisió El Vendrell, TV3 i Catalunya Ràdio

“Som fulles d’un mateix arbre i l’arbre és la humanitat” és el lema dels actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya organitzats per la Generalitat. Una cita del mestre Pau Casals que —en motiu del 50è aniversari de l’Himne de les Nacions Unides— serà el fil conductor dels actes de la Diada.
Precisament, els actes institucionals amb motiu de la Diada d’enguany s’iniciaran avui 9 de setembre al Vendrell, amb el lliurament de la Medalla d’Or de la Generalitat a Arcadi Oliveres, a títol pòstum, i a Josefina Castellví. L’acte tindrà lloc a la plaça Bach de Sant Salvador, davant del monument al mestre, obra de l’artista Josep Maria Subirachs.

El Govern va acordar el 31 d’agost atorgar la Medalla d’Or a Arcadi Oliveres “per la seva destacada trajectòria cívica, acadèmica i social”, i a Josefina Castellví, “per la seva destacada trajectòria com a oceanògrafa, biòloga, investigadora científica i escriptora”

La cerimònia d’avui s’iniciarà a les 20.15 hores, amb la hissada de la senyera per part de la formació de la guàrdia d’honor del Cos de Mossos d’Esquadra i la interpretació d’El cant de la Senyera, a càrrec del Cor Zóngora del Vendrell. Nascut el 1996 en el si de l’Escola Municipal de Música Pau Casals, el Cor Zóngora està format per una trentena de noies, la majoria estudiants de l’escola, i dirigit per la seva fundadora, Montserrat Meneses. A continuació, la periodista Núria Jar pronunciarà unes paraules sobre els guardonats.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, lliurarà les medalles, que recolliran familiars dels dos distingits.

Tancarà els parlaments el cap de l’Executiu i, tot seguit, la cantant Marina Rossell interpretarà l’Himne Nacional de Catalunya, acompanyada al piano per Xavi Lloses.



©2019 Ajuntament del Vendrell