El Vendrell, 6 de setembre de 2021

 

Després d’un any d’impàs, que es va veure colpit per la pandèmia, aquest 2021 el Seminari Guimerà torna en una cinquena edició que es centrarà en la vinculació entre el dramaturg i el teatre espanyol.

La vida i l’obra d’Àngel Guimerà prendrà el protagonisme un any més al Vendrell, a l’Auditori del Tívoli, el dissabte 18 de setembre, a partir de les 10 h. El seminari comptarà amb la presentació de dos llibres, Guimerà i la poesia, en el qual es recullen les ponències de l'anterior edició, a càrrec de Gerard Guerra, i Àngel Guimerà, deu obres, una selecció de deu textos variats del teatre del dramaturg, a càrrec de Neus Oliveras.

A partir de les 10:30 h donaran el tret de sortida les ponències. La primera, anomenada “Guimerà i les relacions amb el teatre espanyol”, la durà a terme Enric Gallén, catedràtic i professor del Departament de Literatura i Traducció a la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. A les 11 h, Joan Martori, llicenciat en Filologia Catalana i diplomat en teoria i crítica del teatre per l'Institut del Teatre i la UAB, i amb nombroses publicacions sobre l’obra de Guimerà, presentarà la conferència “Guimerà a l’escena Argentina”. L’última ponència, “El teatro español en tiempos de Guimerà”, anirà a càrrec d’Emilio Peral, catedràtic i doctor en Filologia Hispànica i Premi Extraordinari de llicenciatura i de doctorat per la Universitat Complutense de Madrid.

Per tancar la jornada, el Grup de Teatre Inestable del Vendrell oferirà una lectura dramatitzada de l’obra teatral L’Aranya, de Guimerà, a les 12:30 h.

Aquesta proposta, que va començar el 2016, vol esdevenir una trobada anual de referència per als estudiosos de Guimerà i per als directors, intèrprets o escenògrafs que vulguin representar la seva obra. Tot i així, està oberta a tots els públics, i ajudarà a l’espectador a conèixer una mica més de prop a una de les figures més destacades del teatre català.

L’organització del Seminari va a càrrec del Museu Àngel Guimerà, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell i compta amb la col•laboració de la Societat Verdaguer.

Per a més informació i reserves es pot contactar amb el Museu Àngel Guimerà (c/ Santa Anna, 10), al telèfon 977 66 10 06 o al correu electrònic museuguimera@elvendrell.net.

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell