El Vendrell, 13 d’agost de 2021


El proper dimarts 17 d’agost, a la plaça d’ Extremadura i Andalusia (a tocar del carrer Conflent), a les 20.30h, l’Ajuntament del Vendrell ha organitzat un acte institucional en record i homenatge a la figura de Federico García Lorca. Un acte amb el qual es vol commemorar els 85 anys del seu assassinat a mans del règim franquista, que va tenir lloc el 18 d’agost de 1936.


En paraules del 1r Tinent d’Alcalde, Christian Soriano, “l’acte servirà per dur a terme un exercici de memòria democràtica, per homenatjar les persones que van patir la dictadura franquista i també per posar en valor la figura de Federcio García Lorca al Vendrell”. En aquest sentit, Soriano ha destacat l’existència de la Casa Cultural Andalucía García Lorca, que ha col·laborat en l’organització de l’acte, i des de la qual es treballa habitualment en la difusió de l’obra del poeta andalús i de la cultura en general.

En aquesta ocasió, la reivindicació de la figura de García Lorca es farà a través d’un acte amb parlaments institucionals, al què seguirà un muntatge de poemes musicats titulat “Las voces del duende: los universos de Lorca”, a càrrec dels artistes locals José Luis Espina i Javi Martínez.

La regidora de Cultura, Silvia Vaquero, ha explicat que l’acte del proper dimarts s’inscriu en el projecte “El Vendrell sent la música”. A partir del proper dimarts, la plaça d’Extremadura i Andalusia estarà dedicada a la figura del poeta i dramaturg.



©2019 Ajuntament del Vendrell