El Vendrell, 11 d’agost de 2021


El proper cap de setmana 14 i 15 d’agost l’Ajuntament del Vendrell organitza activitats familiars a la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga: contacontes, tallers, puzles gegants, ruta cultural, a les que s’hi suma el Mercat Foraestocs, organitzat pel CIT. Les activitats, programades dins el projecte FEDER, estan inspirades en la història de Coma-ruga i en l’obra de l’artista Santiago Padrós.

Dissabte 14 d’agost:

19 a 20 h Conta Contes “El Carrer del mar”
Es un conta contes adaptat de la història de Coma-ruga de la companyia teatral Genovesa per a nenes i nens a partir de 3 anys. Durada 60 minuts. Plaça Germans Trillas.

19 a 21 h Taller infantil de mosaics
Consisteix en un taller de 2 hores de durada, dividit en 4 torns, amb una participació de 10 nens i nenes per cada torn i amb dues monitores. Cada nen/nena realitzarà una rajola mitjançant la tècnica del mosaic, inspirada en l’obra de Santiago Padrós. A la rajola de fang fresc, hi aniran enganxant les tessel·les de diferents colors tenint imatges de l’obra de Padrós de referència, fins a crear el seu mosaic. És una versió de la tècnica del mosaic apte per totes les edats i factible de fer en poca estona. Nenes i nens a partir de 6 anys. 120 min. Plaça Germans Trillas.

Aquest dia també es celebra a la plaça el mercat Foraestocs organitzat pel CIT de 18 a 24 h. D’aquesta manera s’han buscat sinergies per compartir activitat/espai i així crear més ambient.

Diumenge 15 d’agost:


18:30 a 21 h El repte de Padrós
Consisteix en el muntatge d’un puzle de grans dimensions 6,50 m x 4,50 m. Són dos puzles de 35 peces cadascun (cada peça que fa 0,90 m x 0,90 m). Les imatges del puzle són una adaptació que en Jordi Pellicer va fer de l’obra de Padrós. Les dues obres que es van fer pel puzle són Neptú i Salàcia que estava a l’antiga piscina Tabaris i que es reubicarà al nou Tabaris; i La Sirena que està a la façana del Cinema-Teatre Brisamar. Els equips per fer els puzles seran famílies de màxim 5 persones (grups bombolla) i tenen 15 min per muntar-lo. Plaça Germans Trillas.

19 a 20:30 h Ruta cultural: “Coma-ruga, un viatge en el temps”
Acompanyats d’un educador cultural del Museu Deu, els visitants descobriran els orígens del barri marítim de Coma-ruga: de zones pantanoses a grans avingudes; de joncs i fang a les antigues casetes de banys; d’aigües entollades a “banys de pila” (banyeres situades en cabines individuals) i onatge…
Es reviurà el passat a través d’imatges antigues per conèixer els balnearis, avui desapareguts, de primera línia de mar amb el llac d’aigües cristal·lines, les cases indianes, l’aventura americana dels germans Trillas, la història del pilot de motociclisme Ramon Torras… i es passejarà fins a l’Església de Sant Ramon per contemplar els mosaics de l’artista Santiago Padrós, que recorden la Coma-ruga dels anys seixanta i setanta. Punt de trobada de la ruta: Oficina de Turisme de Coma-ruga. Places limitades. Cal fer reserva prèvia mitjançant el codi QR del cartell.

Per a més informació: museudeu@elvendrell.net/ 977666308.

generalitat unio europea

Aquesta acció està inclosa en el projecte "Recuperació i dinamització de l'espai públic i elements patrimonials del centre urbà de Coma-ruga com a elements estratègics de foment de l'activitat turística i econòmica”, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.



©2019 Ajuntament del Vendrell