El Vendrell, 7 de juliol de 2021

L’estiu del 2021 és molt especial per a la Sala de Lectura de Coma-ruga perquè enceta el projecte “Les mars de la nostra mar” que pretén ser el paraigües que doni cobertura a totes les activitats estivals que s’hi programin.

Per què “Les mars de la nostra mar”? El Mediterrani ha estat històricament el nostre marc de referència cultural, geogràfic i econòmic: la Mar de l’Odisseu, de Roma i els Fenicis, de la caiguda de Constantinoble, de Marco Polo, del Renaixement, del comerç del vi i l’aiguardent i, també -malauradament- dels refugiats. La mar mediterrània és molt més que un nom, sabeu quants mars diferents hi ha dins el mateix mar? La Mar Balear, Alborán, Tirrena, Adriàtica...
Perquè la mediterrània és allò que ens uneix i sempre ha estat un espai d’intercanvi cultural i de creació artística, determinant en la construcció identitària dels seus pobles al llarg de la història. cadascun al mateix temps amb el seva pròpia traça cultural.

El projecte comença amb diferents accions que es faran entre els mesos de juliol i agost a la Sala de Lectura de Coma-ruga:

- Una molt de biblioteca: un punt de llibre.

- Un Kahoot, un joc ràpid i divertit de preguntes i respostes tipus test per valorar el què sabeu de la nostra mar.

- Una recopilació de tot tipus de documents de diferents temàtiques (cuina, història, moviments migratoris, música, viatges, fauna i flora, novel·la..) per agafar en préstec.

- El mapa dels mars de la nostra mar a la sala de lectura.

- Un club de lectura, amb intenció que sigui intergeneracional. Les Inscripcions es faran a partir del 28 de juny, a la Sala de Lectura de Coma-ruga, amb les següents lectures:

Dijous 15 de juliol, a les 19 h, Duna de Muriel Villanueva (per a joves).
Dijous 29 de juliol, a les 19 h, Cabotatge mediterrani, de Josep Pla.
Dijous 12 d’agost, a les 19 h, Caminant junts per la lluna, de Pep Puig (per a joves).
Dijous 26 d’agost, a les 19 h, Mort mar endins, d’Andrea Camilleri.

- Una xerrada que porta per títol “La Mediterrània. La sabiduria encestral dels seus mites”, a càrrec de Daniel Figueras Artigas, que es farà el dimecres 18 d’agost, a les 10 h, (amb inscripció prèvia).



©2019 Ajuntament del Vendrell