El Vendrell, 5 de juliol de 2021

El proper 10 de juliol comença el 40è Festival Internacional de Música Pau Casals. Després de la cancel·lació de l’any passat a causa de la pandèmia, El Vendrell acull la nova edició que s’allargarà fins al 22 de juliol. Enguany, l’Ajuntament del Vendrell i l’Auditori Pau Casals amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals i de l’Associació de l’Orgue del Vendrell, han programat un total de set concerts sota la temàtica “Pau Casals i Amèrica”, commemorant la importància del continent en la vida i la carrera del Mestre.

La programació comptarà amb artistes nacionals i internacionals de gran renom, com el pianista Javier Perianes, Premi Nacional de Música 2012 i Artista de l'Any 2019 dels ICMA, que oferirà el concert inaugural del 10 de juliol, “La mort de Granados, una tragèdia” homenatjant a Enric Granados i la seva amistat amb Casals. La mort de Granados va ser un cop molt dur per Casals, un sentiment que es reflecteix en les obres escollides per Perianes.

El seguirà l’actuació de la soprano Sara Blanch, que reproduirà el primer concert de la gira de Pau Casals per Estats Units, ara fa 120 anys, amb la soprano Emma Nevada, i dos joves violoncel·listes: el colombià Santiago Cañón Valencia i el nord-americà Johannes Gray, guanyador del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2018.

 El Festival també comptarà amb l’organista belga Bernard Foccroulle, que repassarà les seves fonts d’inspiració acabant amb una selecció de peces de Bach, el trio format pel pianista Eric Le Sage, el violinista Daishin Kashimoto i el violoncel·lista Claudio Bohórquez, que reproduiran el concert que va fer el Mestre a la Casa Blanca l’any 1961.
El 16 de juliol el violoncel·lista colombià Santiago Cañón – Valencia, un dels més destacats de la seva generació, interpretarà tres grans sonates per a violoncel, acompanyat de la brillant pianista japonesa Naoko Sonoda.

Com a novetat, i seguint la tradició de Marlboro, el Festival ha reunit a dotze joves músics amb molt talent que han treballat amb músics experts com Jonathan Brown, Alexander Janiczek, Claudio Martínez Mehner o Erica Wise durant una setmana, i que oferiran un concert el dia 20 de juliol amb un programa variat de música de cambra.

Aquesta 40a edició la tancarà “L’orquestra del Festival Pau Casals” amb els concertinos Alexander Janiczek i Lily Francis acompanyats de Claudio Martínez Mehner al piano, que interpretaran un quintet de Mendelssohn i dues obres mestres, el Concert de Bach i Divertimento de Bartók.

A part dels concerts, el Festival també oferirà dues projeccions especials a l’Auditori del Tívoli. Per una banda “Casals, director d’orquestra”, un recull d’imatges i documents que mostraran la seva genialitat com a director i que s’obriran amb un breu concert del jove violoncel·lista Johannes Gray. Per altra banda “Casals a les Nacions Unides i Marlboro”, una projecció de fragments dels concerts i els discursos de Pau Casals a les Nacions Unides acompanyada dels Joves Músics del projecte Marlboro, que interpretaran l’Himne per a les Nacions Unides de Casals i altres peces de Bach i Mozart.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell