El Vendrell, 29 de juny de 2021

Ahir es va presentar el cartell de la Festa Major 2021, obra de l’il·lustrador vendrellenc Jordi Pellicer, en el qual hi destaca el lema “La millor vacuna!”.
L’autor del cartell va explicar que va triar el moment l’encesa del Campanar “perquè, tot i que ja podrem fer molta cosa per la Festa Major, encara hi haurà algunes restriccions i crec que aquest acte serà un dels que podrem veure tots junts des d’un terrat, d’un balcó o des de la plaça Vella com a molts ens agrada”. 
D’altra banda, es va recordar que enguany el dia de Santa Anna, el dia 26 de juliol, el Vendrell tornarà a gaudir de la cercavila de grups de cultura popular i de la cercavila de foc. El regidor de Festes, Christian Soriano, va destacar que “des de principis d’any hi ha hagut una comunicació molt fluïda entre la regidoria, la Confraria d’Administradors i les comissions de Cercavila i de Foc per dissenyar una Festa Major adaptada als diferents escenaris que es poguessin presentar a causa de la pandèmia”.
Tant una com altra cercavila es duran a terme a les seves hores habituals, però en uns recorreguts que tot i que passaran pels carrers del centre, tindran algunes variacions per aprofitar carrers més amples. Aquests estaran tancats per poder-hi instal·lar cadires i fer que es compleixin els aforaments autoritzats.
La cercavila de grups de cultura popular del dia 26 de juliol sortirà al matí, després de l’Ofici, amb concentració al c/ Sant Magí per iniciar recorregut a la plaça del Tívoli i seguir pel c/ Cafès, carretera del Doctor Robert, la Rambla, c/ Prat de la Riba i c/ Peix per acabar a la plaça Vella amb els versos del Ball de Diables. Hi participaran tant els grups infantils com els d'adults. Pel que fa a la cercavila de foc, a la tarda, la concentració serà al c/ Colom i farà recorregut per la carretera de Santa Oliva, carretera de Valls, carretera del Doctor Robert i c/ Cafès per finalitzar a la plaça Nova. Hi prendran part grups únicament del Vendrell.
En la presentació del cartell es va aprofitar per explicar que el dia 27 de juliol serà el torn dels balls parlats amb l’acte sacramental del Ball de Diables, els versos dels Diablons i els versos de les Gitanes; i el Ball de Valencians farà les figures de falcons que no poden fer habitualment en cercavila.
I també es va desvetllar que el pregoner serà el Jaume Ramon, conegut com a guitarrista del grup de música Portland's i com una persona que sempre col·labora amb entitats des de la seva empresa d’impressió.

Cartell Festa Major 2021



©2019 Ajuntament del Vendrell