El Vendrell, 23 de juny de 2021

El projecte XL Lletra Gran va començar a caminar fa tretze anys. Des de la Biblioteca Pública Terra Baixa s'han estat apropant, amb periodicitat mensual, lots de llibres, pel•lícules, música, revistes i altres documents als residents de la Llar Santa Anna, la Policlínica Comarcal del Vendrell, la Residència La Muntanyeta i el Centre de Dia Anna Serra. Una feina per a la qual s'ha comptat amb l'ajut i la dinamització dels alumnes del mòdul en Atenció Sociosanitària de l'IES Andreu Nin, i també dels voluntaris del Servei de Rehabilitació Comunitària Pere Mata pel que fa al trasllat de documents. El projecte no ha deixat de créixer any rere any, integrant el màxim d'agents possibles, i aconseguint que un grup de persones s'uneixen per ajudar, aprendre, sumar, humanitzar, compartir, visibilitzar, cooperar i empatitzar... amb la finalitat de millorar-nos com a societat.

L'actual curs de l'XL, a causa de la Covid-19, s'ha vist obligat a modificar algunes de les seves accions, havent-se d'adaptar a les restriccions pròpies de la pandèmia. En aquest complex escenari, però, calia més que mai aconseguir que els residents continuessin gaudint dels materials de la Biblioteca, així com d'algunes activitats en línia preparades pels alumnes de l'IES. L'objectiu, finalment, s'ha assolit amb èxit, ja que tot i les dificultats s'ha pogut contribuir que en aquest any tan difícil no hagin faltat lectures, pel•lícules o música per ajudar o reconfortar emocionalment a persones en una situació complicada.

Es dóna així per acabat el curs. I malgrat que no es podrà fer la tradicional festa de cloenda que servia de clausura, ja comencem a pensar en aquest setembre amb la il•lusió de seguir millorant el benestar dels nostres residents.

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell