El Vendrell, 8 de juny de 2021

L’Ajuntament del Vendrell condemna els atacs de LGTBIfòbia que s’han produït aquest passat cap de setmana a la zona escolar, en un espai proper a un dels instituts públics del municipi i dins del seu recinte. Es tracta d’unes pintades que atempten contra la dignitat del col·lectiu LGTBI en un espai que ha de ser de llibertat, de tolerància i d’exemplificació de la diversitat sexual.
Per aquest motiu, avui al matí el regidor de Polítiques de gènere, igualtat i drets LGTBI+, Christian Soriano, la direcció del centre educatiu i membres de la Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i dels grups municipals s’han reunit per avaluar els fets i, per una banda, veure quines accions dur a terme per condemnar aquests fets i , per una altra banda, començar a treballar en un pla de formació urgent per fer pedagogia sobre el col·lectiu LGTBI i la diversitat sexual.
En aquest sentit, a les 12 h s’ha fet una declaració institucional en què el regidor de Polítiques de gènere, igualtat i drets LGTBI+ i els grups municipals han expressat la més ferma condemna davant d’aquests fets tan greus.
Christian Soriano ha manifestat que “aquests fets són d’especial rellevància i d’extraordinària gravetat i des de l’Ajuntament del Vendrell fem una condemna ferma i sense matisos. Hem de ser contundents davant de la gravetat d’aquests fets i, alhora, hem de reforçar la formació adreçada a la població més jove sobre el col·lectiu LGTBI i la diversitat sexual”. I els grups municipals també han mostrat el seu rebuig a aquests fets donant el seu suport a la declaració institucional.
Després d’aquesta declaració de condemna als fets, s’ha procedit a pintar amb els colors de la bandera LGTBI+ a sobre de les pintades.



©2019 Ajuntament del Vendrell