El Vendrell, 4 de juny de 2021

 

El format s’adaptarà a la situació sanitària de la pandèmia

Enguany, el dia de Santa Anna, el dia 26 de juliol, el Vendrell tornarà a gaudir de la cercavila de grups de cultura popular i de la cercavila de foc. Així ho ha anunciat avui el regidor de Festes, Christian Soriano, qui ha explicat que des de principis d’any la regidoria està treballant colze a colze amb les entitats del municipi per dissenyar una festa major adaptada als diferents escenaris que es poguessin presentar a causa de la pandèmia.

Finalment, i tenint en compte la millora de l’evolució de la pandèmia i els avanços en la vacunació, s’ha apostat per recuperar la cercavila de cultura popular i la cercavila de foc el dia de Santa Anna. Això sí, tot i que caldrà esperar per veure la situació i restriccions exactes de finals de juliol, les cercaviles s’han plantejat amb alguns canvis per garantir la seguretat, però fent que se’n preservi al màxim la seva essència.

Així per exemple, tant una com altra cercavila es duran a terme a les seves hores habituals, però en uns recorreguts que tot i que passaran pels carrers del centre, tindran algunes variacions per aprofitar carrers més amples. Aquests estaran tancats per poder-hi instal·lar cadires i fer que es compleixin els aforaments autoritzats.

Segons Christian Soriano, “la tornada de les cercaviles és una molt bona notícia pels vendrellencs i vendrellenques i representa un pas més en la normalització de la situació i en la promoció de la cultura segura que sempre hem reivindicat des de l’Ajuntament”.

Tant Marc Rodero, de la Comissió de foc, com Anna Domènech, de la Comissió de Cercavila, s’han mostrat molt satisfets del treball conjunt amb la regidoria des de fa mesos i que ha permès consensuar aquests formats que els permetran tornar a sentir el contacte amb el públic a peu de carrer.

Segons s’ha explicat, la cercavila de grups de cultura popular del dia 26 sortirà al matí, després de l’Ofici, de la plaça del Tívoli i acabarà a la plaça Vella. Hi participaran tant els grups infantils com els d'adults. Pel que fa a la cercavila de foc, començarà a la carretera de Valls i acabarà a la plaça Nova. Hi prendran part grups únicament del Vendrell.



©2019 Ajuntament del Vendrell