El Vendrell, 1 de juny de 2021

El municipi del Vendrell té dues estacions de ferrocarrils: el Vendrell i Sant Vicenç de Calders, a l’interior i als nuclis marítims respectivament. L’Ajuntament del Vendrell reduirà el preu dels viatges amb Bonotren per aquells residents que tinguin el domicili en un costat del municipi hi hagin de desplaçar-se a l’altre per raons de feina, estudis, gestions, compres i altres. També facilitarà que els turistes que ens visiten puguin desplaçar-se entre els dos nuclis principals del municipi.
Mitjançant aquest acord amb Renfe, l’Ajuntament del Vendrell es farà càrrec del 40% de l’import del Bonotren per bonificar els desplaçaments entre les seves dues estacions. I això es farà mitjançant uns vals que s’hauran de bescanviar a les taquilles de les estacions. La mitjana del nombre de viatgers entre les dues estacions del municipi en dia laborable és d’uns 220 al dia, i els viatges es realitzen principalment a primera hora del matí   entre les 15h i les 21h de la tarda. El 60% dels viatgers ho fan per raó de feina i un 26% per estudis, i en un 61% són dones. 
Amb aquest acord, l’Ajuntament del Vendrell continua treballant per la cohesió territorial, facilitant la mobilitat i els desplaçaments entre els seus dos nuclis demogràfics i d’activitat principals, i alhora fa una aposta ferma pel transport públic i la reducció del trànsit amb vehicle privat a l’interior del municipi. El govern municipal, facilitant la comunicació en tren, reduint el seu preu, i amb l’èxit del PasBus, el servei flexible d’autobús públic, treballa per reduir la contaminació, la densitat del trànsit de cotxes i pel respecte mediambiental.
Aquest acord és conseqüència de les diferents reunions mantingudes pel govern de l’Ajuntament del Vendrell amb els responsables de Renfe i Adif, i que han propiciat, a més, acords com la millora dels tancaments i accessos a l’estació de Sant Vicenç de Calders o la propera millora en el mateix sentit prevista a l’estació del Vendrell.  
Bárbara Peris, regidora Turisme, Platges i cohesió territorial, ha posat de relleu que “aquest acord amb Renfe és una bona notícia perquè fomenta una mobilitat sostenible, alhora que afavoreix i facilita la comunicació entre el nucli interior i els nuclis del litoral tant per als residents com per als turistes que ens visiten”.
Mayte Castillo, directora de Rodalies de Catalunya, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa que ha promogut l'Ajuntament del Vendrell incentivant els seus ciutadans a desplaçar-se en tren entre les seves estacions: “El tren és un dels mitjans de transport més sostenible i des de Rodalies de Catalunya agraïm molt que es vetlli pel medi ambient i per l'ús del transport públic”.
Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell, ha explicat que “aquest acord és un exemple més dels objectius que tenim per afavorir la cohesió territorial del nostre municipi, per una mobilitat sostenible i respectuosa amb el mediambient, i per continuar ajudant els nostre veïns i veïnes que per feina o estudis es desplacen en tren dins del municipi.



©2019 Ajuntament del Vendrell