El Vendrell, 1 de juny de 2021

El proper dimarts dia 8 de juny, el Club de Lectura de la Biblioteca Pública Terra Baixa (el més antic de la província de Tarragona, amb 19 anys d’activitat) celebrarà l’acte de cloenda del segon semestre de l’any. Tot i les dificultats ocasionades per la pandèmia, que han alterat el normal funcionament del grup, el Club no ha deixat de mantenir la seva activitat mensual, superant de manera molt satisfactòria tots els entrebancs de la complexa situació que s’ha hagut de patir durant tots aquests mesos.

Per això, i mantenint-se fidel al seu esperit de combinar les tertúlies amb la presència d’autors i autores de renom, l’acte de cloenda comptarà amb la participació de la reconeguda i premiada Najat el Hachmi, gràcies al projecte Lletres en viu, impulsat des de la Institució de les Lletres Catalanes. La presència de l’autora servirà perquè els integrants del Club puguin comentar amb ella la seva darrera novel·la, Mare de llet i mel.

L’acte, per questions d’aforament, tindrà lloc a la Sala Pau Casals de la Lira Vendrellenca, espai que ha acollit les darreres sessions del Club. Això permetrà que també hi puguin participar els membres del Club de Lectura de la Sala de Lectura de Coma-ruga, l’altre punt de trobada d’amants de la lectura que té en marxa la Biblioteca.

Entre d’altres, durant el curs que ara es tanca s’han comentat obres com Canto jo i la muntanya balla, d’Irene Solà, Galatea, de Josep Maria de Sagarra, Les històries naturals de Joan Perucho, o La nit de la iguana, de Tennessee Williams.

D’altra banda, el 22 de juny i els 14, 15 i 21 de juliol es faran els itineris noucentistes que es van programar, amb motiu del centenari de la inauguració de la Biblioteca Popular del Vendrell del passat any, i es que van haver de suspendre per la pandèmia. La represa d’aquests recorreguts està destinada, de moment, als membres del Club de Lectura, tot i que no es descarta tornar-la a fer per al públic en general més endavant.



©2019 Ajuntament del Vendrell