El Vendrell, 20 de maig de 2021


Un dels compromisos als quals es va arribar a la reunió que es va fer el passat 16 d’abril amb la presència de restauradors, comerciants, Ajuntament del Vendrell, Policia Municipal i Mossos d’Esquadra, va ser incrementar els controls ordinaris i posar en marxa uns dispositius policials especials per donar resposta a la sensació de seguretat per robatoris i actes vandàlics que s’havien produït els darrers mesos al municipi. I avui s’ha fet una valoració d’aquests serveis durant el període del 22 d’abril al 18 de maig.

En total, s’han fet 22 controls especials ordinaris per part de la Policia Municipal i 3 conjunts extraordinaris amb Mossos d’Esquadra, amb un total de 95,96 hores dedicades i la participació de 44 agents.

Pel que fa als controls especials ordinaris, l’inspector en cap de la Policia Municipal, Jordi Altarriba, ha ressenyat que s’han identificat 112 persones; s’han aixecat 13 actes administratives per incompliment de mesures sanitàries; de diferents denúncies d’indisciplina vial, 3 han estat relacionades amb vehicles de mobilitat personal; s’ha fet una diligència judicial per conduir sense permís de circulació; s’han immobilitzat un ciclomotor i un vehicle de mobilitat personal, i s’han identificat dues persones que estaven fent una connexió il·legal de subministrament d’aigua en uns baixos. Altarriba també ha destacat l’actuació d’una patrulla que va evitar un furt en un establiment quan els autors es van veure sorpresos per la seva presència.

I el cap dels Mossos d’Esquadra del Baix Penedès, Joan Mulet, ha explicat que en els dispositius extraordinaris conjunts que s’han realitzat els dies 29 d’abril, 6 de maig i 13 de maig, en horari comercial de tarda (de 18 h a 21:30 h), s’han realitzat 48 identificacions; 37 denúncies (inclosos dos bars) per incompliment de les mesures sanitàries; 3 actes per possessió de substàncies estupefaents; 2 denúncies relacionades amb vehicles de mobilitat personal, i 1 acta per delicte contra el trànsit.

La regidora de Policia, Mari Luz Ramírez, ha posat de relleu que “la seguretat és un dels temes prioritaris del govern municipal i ara s’està donant resposta a una demanda dels comerciants de la zona centre, però aquests dispositius policials especials s’establiran allà on faci falta”.



©2019 Ajuntament del Vendrell