El Vendrell, 22 d’abril de 2021

Avui al matí, la regidora de Salut, Montse Martín, ha fet una actualització de les dades de la vacunació contra la Covid-19.

A l’Àrea Bàsica de Salut del Vendrell ja hi ha unes 7.200 persones vacunades:
-un 87% de les més grans de 80 anys 
-un 41% de les que tenen entre 70 i 79 anys
-un 26% de les que tenen entre 66 i 69 anys
-un 50% de les que tenen entre 60 i 65 anys
En totes aquestes franges d’edat s’està igual o per sobre de la mitjana de Catalunya.

La Regió Sanitària del Camp de Tarragona ha comunicat que, a partir de l’inici del proper mes de maig, s’espera que arribin 21.000 vacunes setmanals per a tota la regió. Per tant, s’habilitaran 3 punts mitjans de vacunació (Valls, Reus i Calafell), i un punt macro a Tarragona. Quan comenci aquesta vacunació massiva, s’habilitarà una pàgina web per demanar cita prèvia a qualsevol d’aquests punts.

La regidora de Salut també ha explicat que “estem pendents que ens diguin quantes vacunes Janssen arribaran per poder vacunar persones d’entre 70 i 79 anys a partir de la setmana que ve. A aquesta franja d’edat es vacunarà amb aquesta vacuna i amb Pfizer”. Aquelles persones d’entre 70 i 79 anys que tinguin alguna dificultat, o que no les hagin trucat per vacunar-les, poden trucar al CAP-I del Vendrell al telèfon 977 66 77 03 o adreçar-se de forma presencial en horari de 8 h a 20 h.

D’altra banda, s’obre la vacunació per a les persones nascudes entre 1952 i 1961 amb AstraZeneca al punt de Calafell. Des de la Regió Sanitària s’ha informat que a mesura que es vagin tenint  vacunes s’aniran obrint més cites.

A data d’avui, a l’Hospital del Vendrell hi ha tres persones amb Covid ingressades, “cosa que reflecteix les bones dades a la nostra comarca, que esperem que segueixin així”, ha dit Montse Martín.



©2019 Ajuntament del Vendrell