El Vendrell, 21 d’abril de 2021

Durant els propers mesos d’abril i maig els espais culturals del Vendrell reprenen les rutes patrimonials per conèixer la vila i algun dels seus veïns més il·lustres. En total, s’ofereixen 8 rutes en què hi participen els museus del municipi i que també compten amb la col·laboració, per exemple, del Grup de Pedra Seca de Sant Vicenç de Calders. En paraules de la regidora de Cultura, Silvia Vaquero, “aquesta és una primavera en que hem apostat perquè els museus surtin al carrer i per seguir explicant i difonent el nostre patrimoni i la nostra cultura”.

La primera ruta serà “Coma-ruga: un viatge en el temps”, que s’oferirà aquest dissabte 24 d’abril, a les 19 h. Durant el recorregut, acompanyats d’un educador cultural del Museu Deu, els visitants descobriran els orígens del nucli marítim de Coma-ruga. El punt de sortida serà l’Oficina de Turisme (av. Brisamar, 1).

La següent proposta és la ruta de la pedra seca que ofereix el Grup de Pedra Seca de Sant Vicenç de Calders el diumenge 25 d’abril, a les 10:30 h. La sortida es farà des de la plaça Major i en el recorregut es podran conèixer les diferents tipologies constructives de pedra seca del municipi. Aquesta ruta es tornarà a organitzar el diumenge 23 de maig.

El dissabte 8 de maig, a les 10.30 h, la ruta “Descobreix la Via Augusta” permetrà conèixer un fragment d’aquesta important via de comunicació romana. El punt de sortida serà la placeta del Camí Reial.

El dissabte 15 de maig, a les 11.30 h, des de la Casa nadiua de Pau Casals s’iniciarà la ruta que porta el nom del violoncel·lista. Aquesta és una oportunitat de conèixer i descobrir alguns dels racons i els vincles que el mestre Pau Casals va mantenir amb la seva vila natal. Aquesta sortida serà gratuïta amb motiu del Dia Internacional dels Museus (DIM) 2021.
L’endemà 16 de maig, a les 11.30h, s’oferirà la ruta “El Vendrell en primera persona”, des del Museu Àngel Guimerà. Una sortida també gratuïta amb motiu del DIM 2021.

Per al 22 de maig s’ha preparat la Ruta “Descobreix el Vendrell”, que sortirà a les 19h des del Museu Deu. Per últim, el 29 de maig s’oferirà la ruta “El Vendrell literari ”, que tindrà inici a les 11.30h des del Museu Àngel Guimerà.

Totes les rutes tenen un preu de 5 € per persona i per als menors de 12 anys són gratuïtes.
Les entrades es poden adquirir des del web dels museus del Vendrell https://museus.elvendrell.net, al telèfon 977 18 21 35 i per correu electrònic rutesculturals@elvendrell.net. O presencialment a la Sala Portal del Pardo, espai de difusió cultural, d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h, de dimarts a dissabte.



©2019 Ajuntament del Vendrell