El Vendrell, 16 d’abril de 2021


El Vendrell encara la propera diada de Sant Jordi amb la il·lusió de recuperar els actes al carrer per a la ciutadania, després que la pandèmia ho impedís l’any passat. Seguint l’aposta per la “cultura segura” que s’ha fet al Vendrell durant tot l’any, aquesta Diada es vol viure intensament, seguint, això sí, les mesures de seguretat fixades pel Procicat.


Enguany, la Regidoria de Cultura ha presentat un programa d’actes ple de propostes per a tots els públics, gràcies al treball col·laboratiu amb entitats i associacions, autors i autores locals, institucions... Tot plegat ha fet possible bastir una agenda de propostes que, per tal de garantir la seguretat, s’han distribuït al llarg de més de deu dies.


No hi faltaran el tradicional pregó de la lectura organitzat per la Biblioteca Terra Baixa, les presentacions literàries, les exposicions, els recitals i concerts, els conta-contes i tallers... En paraules de la regidora de Cultura, Silvia Vaquero, “serà una setmana molt festiva, amb la voluntat de reivindicar de nou des del Vendrell la cultura com a eina segura de cohesió social”.


A més, i per tal que tothom pugui accedir al Sant Jordi vendrellenc, el divendres 23 d’abril al matí, RTV El Vendrell oferirà un programa en directe des de la Plaça Vella amb entrevistes a tots els autors i autores locals que publiquen llibre enguany, amb actuacions en directe, amb la participació de les escoles del Vendrell i amb reportatges de com viuen la jornada llibreries i floristeries de la vila, entre altres.


Des de la Regidoria de Promoció Econòmica també s’ha informat que les parades de roses i llibres es podran gaudir al Vendrell tant el dia 23 com el 24, per evitar al màxim les aglomeracions de públic. Això sí, seguint les normes del Procicat, enguany només podran vendre llibres i roses els professionals d’aquests sectors. No obstant això, el divendres 23 d’abril el carrer Doctor Robert acollirà també el Racó de l’Art i paradetes d’artesans i la Plaça Nova parades d’entitats que vulguin aprofitar la diada per fer difusió de les seves activitats. El dissabte 24 la Rambla acollirà també el Mercat de brocanters i parades solidàries.

 

Programa d'actes de Sant Jordi 2021 al Vendrell



©2019 Ajuntament del Vendrell