El Vendrell, 13 d'abril de 2021

Dos punts de vacunació i un web per demanar cita prèvia

A partir d’aquesta setmana hi haurà dos únics punts de vacunació a l’Àrea Bàsica de Salut del Vendrell, que seran els esplais de gent gran del Tancat i de Coma-ruga. L’ABS del Vendrell inclou els municipis de La Bisbal del Penedès, Santa Oliva, Bellvei i Albinyana. En els consultoris d’aquests municipis només es continuaran posant les segones dosis.
D’altra banda, la Xarxa Santa Tecla està incorporant l’opció de poder demanar cita prèvia de vacunació a la web citacio.xarxatecla.cat. Les persones que necessitin suport informàtic per fer aquest tràmit es podran adreçar als punts TIC ubicats a la Sala Municipal Benvingut Socias de la Casa Cultural García Lorca (Carrer del Conflent, 82, Mas d’en Gual) i a la primera planta de l’Hotel d’Entitats (Camí Reial, 13-17). I properament a Coma-ruga també s’hi habilitarà un espai per apropar aquest servei de suport informàtic als veïns i veïnes dels nuclis marítims.

Vacunació de persones més grans de 80 anys

Es demana a les persones més grans de 80 anys que encara no s’hagin vacunat que truquin al telèfon 977 66 77 03 o s’adrecin de forma presencial al CAP-I del Vendrell, en horari de 8 h a 20 h, per sol·licitar cita prèvia per a la seva vacunació.
D’aquesta manera, es podran citar al punt de vacunació aquelles persones més grans de 80 anys que, per diversos motius, no s’han pogut localitzar (per exemple, per un canvi de número de telèfon o per no està registrades al CAP-I del Vendrell).
La regidora de Salut, Montse Martín, ha recordat que “totes aquelles persones que tinguin alguna dificultat per desplaçar-se al punt de vacunació poden trucar a la Creu Roja al telèfon 977 66 11 41 pe sol·licitar un servei de transport”. També ha explicat que “aquesta setmana han arribat a la nostra Àrea Bàsica de Salut 1.398 dosis de vacunes Pfizer, de les quals 138 son segones dosis, i ja s’han començat a vacunar a persones de 70 a 79 anys”.  

Informació actualitzada

A l’ABS del Vendrell hi ha un 85,7% de persones de més de 80 anys amb primera dosi i un 20% amb segones dosis. I de la franja d’edat de 70 a 79 anys hi ha 4.210 persones que es van citant per fer la vacunació (de dimarts a divendres al Vendrell i els dijous i els divendres a Coma-ruga).
Montse Martín també ha explicat que “si hi ha alguna persona d’entre 60 i 69 anys que, per les seves patologies o incapacitat valorada per l’equip mèdic, no es pogués desplaçar als punts habilitats per rebre la vacuna AstraZeneca, com el que hi ha a Calafell, es pot posar en contacte amb el CAP-I del Vendrell per poder vacunar-se al nostre municipi”.



©2019 Ajuntament del Vendrell