El Vendrell, 1 d'abril de 2021

Un projecte somiat per la Fundació Apel·les Fenosa era el de publicar un llibre que reproduís la bellesa del Portal del Pardo i la sensibilitat que li va aportar el matrimoni d’Apel·les i Nicole Fenosa des que van comprar l’edifici l’any 1958. A força de rehabilitar-ho i d’afegir obres d’art i d’antiquaris la Casa va esdevenir un autoretrat de l'artista.

Finalment ha vist la llum aquest llibre de luxe, de 252 planes, amb una edició de 300 exemplars numerats i signats, amb fotografies de Jean Marie del Moral i textos de Josep Miquel Garcia. Les imatges no son només actuals, sinó que apareixen Fenosa i Nicole treballant als seus tallers del Portal del Pardo o passejant pels paisatges penedesencs.

Els primers en disposar d’exemplars seran els vendrellencs que fins a la Diada de Sant Jordi tindran un descompte especial i el privilegi de poder adquirir-lo. El llibre es ven a 75€ i pels vendrellencs serà assequible a 60€. Es pot adquirir a les llibreries del Vendrell i a la Fundació.

 

Apel·les Fenosa

Apel·les Fenosa és un dels grans escultors del segle XX. “L’únic que compta”, segons deien Cocteau i Picasso
Va ser amic dels poetes. Max Jacob prologà la seva primera exposició individual parisenca a la galerie Percier, Paul Éluard, Jean Cocteau, Salvador Espriu, Francis Ponge, Jules Supervielle, Pablo Neruda, Henri Michaux, Josep Carner, Roger Caillois, Pierre Reverdy.....dedicaren poemes a la seva obra.

Picasso col·leccionava les seves escultures, va arribar a comprar-li mes d’un centenar ( la majoria avui dia a la col·lecció de Bernard Ruiz-Picasso )
Apel·les i Nicole Fenosa varen compartir la seva vida entre el Paris de Montparnasse i aquesta extraordinària casa del Vendrell.
Nascut a Barcelona el 1899, va morir a Paris en 1988 i descansa al cementiri de Montparnasse.



©2019 Ajuntament del Vendrell