El Vendrell, 26 de març de 2021


L’Ajuntament del Vendrell ha decidit fer un canvi en el servei de recollida de residus voluminosos per tal de fer-lo més eficient i alhora més còmode per a la ciutadania. Si fins ara les persones que volguessin desfer-se d’un voluminós havien de trucar i deixar el material el dia de la setmana que tocava segons el calendari de recollida, a partir del proper dilluns 29 de març el servei s’oferirà a la demanda.

L’Ajuntament del Vendrell segueix amb el full de ruta per al canvi en la gestió dels residus municipals amb aquesta modificació, que persegueix també l’objectiu d’aconseguir evitar al màxim possible els abocaments incontrolats de residus voluminosos, principalment mobles vells i andròmines diverses, de manera que tot plegat reverteixi en un entorn urbà més net i endreçat.
La regidora de Recollida de residus, Núria Rovira, ha explicat que, especialment, després del desconfinament de l’any passat, es va començar a observar que el sistema de recollida actual no podia fer front als nous hàbits i necessitats de la ciutadania. “La gent compra més per Internet, fa moltes reformes i canvis als domicilis i segones residències, etc… i això genera la necessitat de desfer-se de mobles i trastos vells molt sovint”. Després d’estudiar el model del servei i de compartir experiències amb altres municipis, s’ha arribat a la conclusió que aquest serà més eficient i amb el mateix cost, si es fa a la demanda.


Com funcionarà el servei?

La recollida és un servei gratuït que funcionarà de dilluns a dissabte. Es podrà demanar en tan sols tres passos:

1. Trucant al 977 16 64 53 per avisar i concretar el dia de la recollida dels residus voluminosos. (properament, a través d’una APP)
2. Deixar-los al carrer davant de casa.
3. Es recollirà en el termini màxim de 48 hores.

Això sí, des de la regidoria es recorda que aquest no és un servei de buidatge de pisos i només es podrà treure un objecte gros (armari, rentadora, etc) i 3 o 4 si són petits (cadires, tauletes, llums, etc). En cas de necessitar treure més residus, caldrà fer més peticions del servei en altres dies.

A les portes de Setmana Santa, i amb el previsible augment de població especialment als nuclis marítims, des de l’Ajuntament del Vendrell s’engegarà el proper dilluns una campanya informativa amb el lema "Truca, tu ets el canvi" per explicar els canvis en el servei i conscienciar la població de la importància d’utilitzar-lo per fer, entre tots, un municipi amb un espai públic de més qualitat.

Així, durant els propers dies s’instal·laran punts informatius a les platges. En concret, seran el divendres 2 d’abril a la Placeta de la Carretera de Via de Comunicació Social al Francàs, el dissabte 3 d’abril a la Plaça Germans Trillas de Coma-ruga i el diumenge 4 d’abril a la Plaça de les Palmeres de Sant Salvador. L’horari dels punts informatius serà d’11h a 13 hores.

També s’ha fet l’edició d’un imant i tríptics informatius, dels quals se’n farà una bustiada als habitatges dels nuclis marítims en les properes setmanes. El servei també s’anunciarà a través de cartells informatius repartits en diferents espais i establiments del municipi.



©2019 Ajuntament del Vendrell