El Vendrell, 24 de març de 2021

El passat 1 de febrer, el Museu Pau Casals  va iniciar el projecte de restauració de l’edifici històric i de renovació museogràfica, afectant la visita de la casa-museu que fins al final del mes d’octubre estarà tancada al públic. Malgrat aquesta circumstància, tant la recepció i la botiga, com els jardins i l’exposició temporal “100 anys de l’Orquestra Pau Casals. Excel·lència musical i compromís social” romandran oberts al públic. Durant aquest temps, alguns dels objectes i documents de l’exposició permanent han estat cedits en préstec temporalment a la Casa nadiua de Pau Casals.
D’entre aquests objectes cedits destaca l’harmònium, un instrument portàtil amb un pedal que activa  la manxa del vent i que Carles Casals, pare de Pau  Casals, solia tocar en el concerts que feia amb un grup de músics arreu de Catalunya.
La vinculació de Carles Casals amb la música és ben estreta, gràcies al seu paper com a organista de l’església del Vendrell, pianista i professor de música tant dels seus propis fills com d’altres músics vilatans. A més, participà activament en la vida cultural vendrellenca i fundà el seu propi quintet amb els amics Evaristo Julivert Calbó, Gil Boixadós Puig, Pere Simó  Vilella (Peret Barber), Fernando Ramon (Mariet) i Juanito Vidal Socias.
La peça estarà exposada a la planta baixa de la casa nadiua fins a la reobertura del Museu Pau Casals, prevista per al final del mes d’octubre.



©2019 Ajuntament del Vendrell