El Vendrell, 24 de març de 2021

 

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ha signat el comodat de dues escultures de Fenosa dels anys 30 al Museu Apel·les Fenosa. El dipòsit te una durada de cinc anys prorrogables i les obres han arribat al Vendrell aquest dimecres 24 de març. La regidora de Cultura, Silvia Vaquero, ha visitat avui la seu de la Fundació per veure les dues obres arribades des del MNAC.

Es tracta de dos retrats que Fenosa va fer de la seva companya, Montserrat Fargas, pintora, a qui la Fundació dedicarà una exposició reivindicativa aquesta primavera. L’escultor i la pintora van viure plegats entre els anys 1930 i 1039, en un taller vivenda prop de la plaça Reial de Barcelona.

Les dues escultures són Bust de Montserrat Fargas, (35x24x20),1931, Guix, Dipòsit del Museu Nacional d’Art de Catalunya (Barcelona) i Bust de Montserrat Fargas, (40 x 23 x 22 cm), 1932, Bronze, Dipòsit del Museu Nacional d’Art de Catalunya (Barcelona). Aquesta segona obra va ser exposada al Saló de Montjuïc de l’any 1933 i adquirida per la Junta de Museus de Catalunya.

Montserrat Fargas, que havia nascut a Barcelona l’ any 1908, va morir a la mateixa ciutat a finals dels anys setanta, i va esdevenir pintora gràcies a la confiança i ensenyaments que li va procurar Fenosa.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell