El Vendrell, 23 de març de 2021

Millores al servei porta a porta de la recollida comercial a les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs, i nous contenidors intel·ligents al Puig, el Pèlag i la Muntanyeta.


L’Ajuntament del Vendrell segueix amb el full de ruta per al canvi en la gestió dels residus municipals. Després d’implantar la recollida porta a porta als nuclis del Nou Vendrell, Torreblanca i Sant Vicenç de Calders, es faran dos passos importants més abans de l’estiu.

Abans de Setmana Santa, és a dir, aquesta propera setmana, s’iniciaran les visites a tots els comerços i establiments grans generadors de residus (bars, restaurants i altres establiment que generen residus en grans quantitats), de les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs, per detectar les seves  necessitats i explicar-los el nou sistema de recollida porta a porta comercial que s'implantarà en els propers mesos.

Aquest nou sistema recollirà els residus porta a porta, amb una freqüència que s'adaptarà més a les necessitats dels establiments, sobretot en temporada alta. Com a novetat, els establiments demanaran servei a través d’una aplicació de mòbil. L’objectiu és millorar l’eficiència del servei i no deixar els contenidors a la via pública, on estaran només una estona abans i una estona després de rebre el servei. La regidora de Recollida de residus, Núria Rovira, ha explicat que "la millora de la imatge de l’espai públic i la rapidesa en la recollida, així com estalviar recollides innecessàries, és el què busca aquest nou format que ara ja s’està explicant i consensuant amb els establiments".

També als barris del Puig, el Pèlag i La Muntanyeta, es començarà, abans de l’estiu, la nova recollida amb contenidors intel·ligents, amb les fraccions orgànica i rebuig tancades, i amb identificació dels usuaris. És el mateix format que es va posar en marxa l’any passat a Bellvei i que ha aconseguit més que doblar el percentatge de recollida selectiva.

Els canvis en els sistemes de recollida de residus busquen, per complir els requeriments legals de la Unió Europea i els objectius ambientals que s’ha marcat el Consistori, una major responsabilitat de la ciutadania de cara a separar bé els residus en origen (a casa), i disposar les diferents fraccions correctament al contenidor intel·ligent o davant de casa, en funció de si s’implanta la recollida amb contenidor tancat o la recollida porta a porta. Recordem que les fraccions que s’han de separar en el dia a dia, d’una casa o establiment, són la matèria orgànica (restes de menjar), el paper/cartró, els envasos i el vidre. La part no reciclable (resta o rebuig) ha de ser menys del 20% del total de les nostres deixalles.



©2019 Ajuntament del Vendrell