El Vendrell, 19 de febrer de 2021

Al Ple ordinari del febrer passa per aprovació el Pressupost de 2021, en el que es concreten i quantifiquem les actuacions i mesures que es desenvoluparan durant l’any. Un pressupost consolidat de 55,7 milions; equilibrat, que compleix amb les obligacions de l'Ajuntament, que fa front a la pandèmia i els seus efectes negatius, i realista amb els objectius polítics de transformació social i urbana.

El pressupost concreta els objectius definits al projecte El Vendrell Avança en 3 àmbits principals:

1) Lluita contra la pandèmia i els seus efectes negatius sanitaris, socials i econòmics

2) Avançar en la cohesió social, territorial i millora mediambiental

3) Avançar en la transformació urbana

Per àmbits, destaquen les actuacions:

  • La lluita contra la pandèmia i els seus efectes negatius sanitaris, socials i econòmics.
  1. La primera responsabilitat és la residència municipal La Muntanyeta: és la partida principal en matèria social, amb un pressupost de 3,8 milions d’euros, 1,2 milions d’euros d’aportació municipal.
  2. Suport al Departament de Salut amb l’ampliació del CAP I per campanyes de vacunació i proves PCR.
  3. Ajuts directes a autònoms i pimes, amb una partida de 200.000 euros, amb una tercera convocatòria per a bars, restaurants i centres d’estètica.
  4. Ajuts d’emergència a través de Serveis Socials i altres ajuts com dispositius d’internet inalàmbric o targetes SIM per a escolars.
  5. Ajuts indirectes en forma de reduccions i/o compensacions en la taxa d’escombreries comercials i terrasses de bar en funció de les restriccions.
  6. Lluita contra l’atur; 3.809 persones a l’atur, 786 més que fa 1 any i 1.936 persones afectades per expedients de regulació ERTES. L’Eina desenvoluparà programes subvencionats de polítiques actives per valor d’1,4 milions d’euros. A més, s’amplien els espais formatius i d’orientació per valor de 70 mil euros a les antigues oficines del SOC del Camí Reial.
  • Projectes per avançar en la cohesió social, territorial i la protecció mediambiental
  1. Primer Parc d’Habitatge Públic per lloguer social. En tramitació la signatura del conveni amb la SAREB per la cessió d’habitatges per lloguer social.
  2. Gratuïtat del P2 de les escoles bressol municipals: ampliació del dret a l’educació al primer cicle d’infantil, amb una previsió màxima de 245 alumnes nous.
  3. Ampliació del servei del PasBus; que afavoreix la cohesió territorial amb un servei adaptat a la dispersió de la població. Per primera vegada el transport públic arriba a Mas Borràs, Mas Astor, Sant Vicenç de Calders poble i als polígons industrials. Servei eficient i que guanya usuaris, 528 al mes de gener.
  4. Ampliació del servei de recollida de residus Porta a Porta i altres sistemes de recollida eficient a nous barris com el Puig amb més densitat de població.
  5. Naturalització de les platges per fer el nostre litoral més resilient al canvi climàtic.
  • Projectes per avançar en la transformació urbana

El Vendrell és capital i centre comercial, turístic i de serveis, i requereix d’inversions que facilitin, renovin i impulsin aquestes activitats, i això passa per construir qualitat urbana i mediambiental, que a la vegada és qualitat de vida.

  1. Continuar amb l’ampliació de les illes de vianants i espais públics al c/ Quatre Fonts, Pont de França, plaça de França i c/ Cristina baixa. Redacció del projecte del parc del Botafoc (el central park del Vendrell). L’objectiu és transformar completament el centre del nucli del Vendrell que divideix la riera de la Bisbal, guanyant mobilitat sostenible, posant en valor el patrimoni històric de la zona i millorant la comunicació entre el centre històric amb les zones de nova urbanització i els serveis educatius i esportius.
  2. Obres de l’edifici del Tabaris, el gran projecte per impulsar i renovar l’oferta turística i per dotar de serveis i instal·lacions als veïns i veïnes dels nuclis marítims. Un projecte únic a tot el litoral català al voltant d’un edifici polivalent.
  3. Pla renove d’asfalt i voreres, aquest mes de gener hem actuat en 7 carrers, i al llarg d’aquest any continuarem amb una inversió de 170 mil euros.
  4. Pla de renovació de l’enllumenat públic amb una inversió de 200 mil euros que anualment anirà substituint la xarxa i les instal·lacions.

Next Generation, el gran repte del propers anys. A més a més dels projectes anteriors, i amb l’objectiu d’obrir el Vendrell al mar i la seva transformació urbana i mediambiental, s’estan preparant projectes per a la naturalització de les Madrigueres o la recollida de pluvials a Brisamar, i en col·laboració amb altres administracions i entitats: 1) rehabilitació i renovació del Museu Pau Casals Vil·la Casals 2) rehabilitació del Portal del Pardo (Museu Apel·les Fenosa) i 3) Camí de ronda del Francàs.



©2019 Ajuntament del Vendrell