El Vendrell, 18 de febrer de 2021
 

Els Nens del Vendrell, a través del seu projecte solidari Fem Pinya, tiren endavant una iniciativa de cessió d'ordinadors als joves de 1r i 2n d'ESO dels instituts del Vendrell que no tenen aquest recurs a casa.
La pandèmia actual, que ens obliga a tots a moure'ns en un entorn virtual, no afavoreix la situació de les famílies més vulnerables que veuen com es queden enrere quan a competències digitals que es necessiten per a fer qualsevol tràmit administratiu, per fer deures, etc.
Aquesta necessitat es va posar de manifest durant el confinament de la primera onada i continua vigent més que mai donades les circumstàncies.
Aquesta situació es va plantejar al Pla Educatiu d'Entorn, pla educatiu conjunt entre l'Ajuntament del Vendrell i la Generalitat de Catalunya que està plantejat com un projecte de participació comunitària dels diferents agents educatius de l'entorn, conjuntament amb la comunitat educativa, per a aconseguir l'èxit educatiu, personal i social de tots els alumnes del Vendrell, especialment dels més desafavorits. Ens les reunions del PEE, en les quals els Nens del VEndrell també hi participaven, es va poder constatar aquesta mancança ja que les escoles, AFA i entitats socials van mostrar la seva preocupació davant d'aquesta situació.
D'altra banda, l'Ajuntament del Vendrell també posa a disposició dels centres escolars connexions wifi per a qui ho necessiti. El seguiment de tot plegat es fa des d'una comissió formada per una representació de l'Ajuntament, el centre educatiu i la colla castellera que garanteix la transparència del projecte.
Aquest projecte comença amb una cessió de 7 ordinadors i la campanya de captació de donacions amb aquest objectiu. Qualsevol entitat, empresa o particular que vulgui fer un donatiu es pot adreçar a Nens del Vendrell.



©2019 Ajuntament del Vendrell