El Vendrell, 26 de gener de 2021

La restauració del Portal del Pardo ja està en marxa i en aquesta primera fase s’estan consolidant els esgrafiats de la capella que presenten un revestiment amb ornamentació d'estuc esgrafiat del segle XVIII, realitzat amb morter de calç i amb lletada de calç a partir de plantilles i regles. L'ornamentació és a base de figures (copons, angelets, garlandes) i de sanefes amb motius geomètrics. Ocupen una superfície total de 17,67 m2. Són ubicats a la part de les façanes de l'antiga capella i de la torre del casalici que donen al terrat.
El passat divendres l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va visitar els treballs acompanyat del director de la Fundació Apel·les Fenosa, Josep Miquel Garcia i del conservador-restaurador de béns culturals, Pau Arroyo.

En concret, s'ha realitzat ja la neteja de tota la superfície d'actuació (mecànica en sec i mitjançant apòsits amb agents químics) i s'han eliminat els pegats de morter aplicats en actuacions anteriors (alguns de ciment). S'ha aplicat un biocida a les superfícies afectades per organismes biològics. S'ha dut a terme la fixació del revestiment al mur de suport mitjançant la injecció d'un producte hidràulic específic. També s'ha aplicat un producte consolidant a la superfície de l'obra. S'han reintegrat les llacunes i les esquerdes amb un morter de calç aèria i àrids rentats procedents de riera, les quals s'han reintegrat cromàticament amb pigments. Finalment, s'ha aplicat un producte hidrofugant. Aquesta actuació ha estat duta a terme per Pau Arroyo Casals, Adrià Arroyo Montagut i Francisco Justicia Hernández.

A tocar de la Capella s’ha disposat d’un mirador damunt del jardí on s’ ha instal·lat un fris on s’explica la historia de la Casa des que la família Nin la va bastir l’ any 1518. D’ aquesta manera s’avança amb el projecte que els visitants puguin accedir en breu a la primera terrassa del Portal i visitar el porxo, les terrasses i veure els interiors i els esgrafiats.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell