El Vendrell, 18 de gener de 2021

La regidora de Salut, Montse Martín, ha anunciat avui que ha convocat el Consell Municipal de Salut, per a aquest proper dimecres 20 de gener a la tarda, per valorar la situació epidemiològica al municipi que ha empitjorat en les últimes setmanes. Martín ha recordat que en la primera reunió del Consell, feta a l’octubre, ja es va acordar mantenir una segona trobada passades les festes nadalenques.

Montse Martín ha apel·lat a la “responsabilitat personal i col·lectiva” per complir estrictament les mesures del Procicat atès que han estat prorrogades una setmana més i ha recordat la necessitat de reduir les interaccions socials i evitar sortir de casa excepte per les obligacions laborals, escolars o comercials que siguin imprescindibles. En aquesta línia, la regidora ha volgut agrair públicament la tasca que està duent a terme el cos de la Policia Municipal així com de Protecció Civil per vetllar pel compliment de les mesures de prevenció dictades per la Generalitat.  

En relació a les dades del Covid al municipi, Montse Martín ha explicat que el passat divendres 15 de gener hi havia una cinquantena de persones ingressades per Covid a l’Hospital del Vendrell. Una xifra alta que se suma a la baixa laboral d’uns 35 membres del personal de l’hospital, especialment, d’infermeria i auxiliars d’infermeria. És per això que la regidora ha agraït també la tasca del personal de l’Hospital i també del CAP davant de l’important increment que pateix la pressió assistencial en aquests centres. Un agraïment que ha fet extensiu al personal de les Residències d’avis, que vetllen diàriament per garantir la salut de les persones residents.  

En relació al procés de vacunació, la regidora de Salut ha explicat que ja s’ha finalitzat la vacunació al personal del CAP del Vendrell, amb 76 professionals vacunats. Així mateix, aquests dies s’està fent la vacunació del personal de l’Hospital del Vendrell. Respecte a les residències del municipi, Montse Martín ha afegit que tant el personal com els residents de la Residència Santa Anna i la de la residència de la Policlínica comarcal ja han estat vacunats.  D’altra banda, s’està a l’espera que des de Salut pública es doni hora per iniciar la vacunació a la Residència de la Muntanyeta.©2019 Ajuntament del Vendrell