El Vendrell, 7 de gener de 2021

Dins dels actes de commemoració del centenari de la Biblioteca Popular del Vendrell s’ha publicat el conte “El llop sense nom” a càrrec de l’artista i creadora Marina Durany. Una narració il·lustrada i musicada que esdevé un suggeridor homenatge a la centenària tasca de l’equipament vendrellenc.
Tal i com descriu l’obra l’escriptora i periodista cultural Gemma Ventura, “Al món no hi ha ningú inútil. Cadascú té un do, i aquest conte ens empeny a reconèixer el nostre i el dels altres”.
El projecte neix d’una il·lusió compartida per part de l’equip de bibliotecaris, d’un cant -tal i com expressa la pròpia autora- que, a partir de la imatge d’un llop, inspirat en l’emblemàtica figura de l’obra d’Àngel Guimerà, la història es desenvolupa de manera molt plàstica i evocadora, combinant diferents elements fins a oferir una poètica vinculació amb la biblioteca.
La publicació del conte es complementa amb una detallada i molt expressiva exposició que sota el títol “El llop sense nom. El procés de creació d’un conte”, ofereix un apropament a les diferents autories que hi ha darrera l’obra, les idees, el procés de creació, els materials que han servit per donar forma al projecte, els personatges i protagonistes de l’obra....
Aquesta exposició que trobareu a la Sala Infantil de la Biblioteca ha estat organitzada gràcies als Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona i es pot visitar a fins al 30 de gener de 2021. El conte es pot adquirir també a les llibreries del municipi.



©2019 Ajuntament del Vendrell