Aquest dijous al matí, a la plaça Vella, s’ha fet la presentació del Segell de Correus dedicat al Vendrell amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana 2020. Estava previst que aquest es presentés el passat mes d’octubre, però l’acte es va haver d’ajornar per les restriccions de la pandèmia. Es tracta d’un segell de correus demanat dins el programa (tu sello) per la Secció de Filatèlia, Numismàtica i Col·leccionisme de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP), amb el suport de l’Ajuntament del Vendrell.

A la presentació hi han assistit Josep Anton Plans, Cap de la Secció de Filatèlia, Numismàtica i Col·leccionisme de l’IEP; Nati Castejón, Directora de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès i Silvia Vaquero, regidora de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell.

El segell conté una imatge de la “Plaça Vella amb la façana de l’Ajuntament i de l’Església de Sant Salvador”, centre neuràlgic del municipi emblemàtic del municipi. Es tracta d’un segell per a col·leccionistes, personalitzat, de 40 x 29 mm , tarifa A, vàlid per a trameses de cartes i postals normalitzades fins a 20 grams. El segell ha estat realitat per Correus amb la col·laboració de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre (FNMT) i té la seguretat i garanties pròpies del franqueig de Correus.

L'Institut d'Estudis Penedesencs ha elaborat un díptic informatiu del segell, en el qual s'inclou un text titulat "La plaça Vella de la vila del Vendrell", escrit per Nativitat Castejón, directora de l'ACBP, en el qual es fa una ressenya històrica de la plaça Vella, l’edifici de l’Ajuntament i de l’Església parroquial.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell