L’Ajuntament del Vendrell va iniciar el passat 15 de novembre la fase 1 del desplegament d’un nou model de gestió de residus amb el qual pretén augmentar el percentatge de recollida selectiva al municipi.

Aquesta primera etapa s’ha iniciat als nuclis del Nou Vendrell, Sant Vicenç de Calders i Torreblanca amb la recollida Porta a Porta.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i la regidora de Recollida de Residus, Núria Rovira, han fet avui balanç d’aquestes dues primeres setmanes de funcionament del nou model, que han qualificat d’èxit “tant per l’alta participació i implicació dels veïns i veïnes d’aquests nuclis com per l’augment de recollida selectiva aconseguit”.

En concret, durant les dues setmanes la participació de la ciutadania, mitjançant la quantitat de kits de recollida entregats, ha estat del 76,4 % del total d’habitatges d’aquests tres nuclis. L’índex de recollida selectiva s’ha situat, i s’ha mantingut durant les dues setmanes, en un 80%. Cal recordar que l’objectiu a l’inici del nou model era situar la recollida en un 60% i, per tant, es considera que l’arrencada del porta a porta s’ha fet amb molt bon peu i demostrant que és un model eficient. Pel que fa a l’evolució dels pesos dels residus recollits per fracció, durant la segona setmana del servei hi ha hagut una augment en la recollida del paper/cartró i els envasos.

La regidora de Recollida de residus, Núria Rovira, ha explicat que aquestes primeres setmanes han servit també per detectar petites incidències i resoldre-les per a un òptim funcionament del servei. En aquest sentit ha destacat el fet que el procés de canvi s’ha fet amb una gran tasca d’acompanyament de tècnics i educadors cap a la ciutadania i que per exemple, cada dia, hi ha un inspector de residus que visita els tres nuclis per detectar-hi incidències com ara abocaments incontrolats. En conjunt, però, segons Rovira, “s’ha demostrat que el civisme al carrer és més gran i que s’està aconseguint una major qualitat urbana”.

Des de l’Ajuntament del Vendrell es vol agrair la col·laboració i la bona predisposició dels veïns i veïnes dels tres nuclis, que s’han fet seu el lema TU ETS EL CANVI per aconseguir que aquest nou model de recollida de residus sigui un èxit.

A l’any 2021 s’ampliaran les zones amb el Porta a Porta o altres sistemes que puguin resultar més eficients a nuclis del Vendrell amb més densitat de població.



©2019 Ajuntament del Vendrell