El Vendrell, 20 de novembre de 2020

El Govern del Vendrell proposarà al Ple municipal aprovar les bases de la 3a convocatòria d’ajuts per a autònoms i comerciants. En aquest cas, pel tancament de bars, restaurants i centres d’estètica decretat el 16 d’octubre.

Els bars, restaurants i centres d’estètica podran sol·licitar aquesta nova ajuda de 600€, acumulable a les anteriors, per arribar a un total de 1.200€ en ajuts directes municipals.

El Govern comença la tramitació de la 3a línia d’ajuts a autònoms i pimes, amb la proposta a les comissions informatives i al proper ple municipal de les bases d’una convocatòria per a bars, restaurants i centres d’estètica afectats pel tancament de la seva activitat decretat per la Generalitat de Catalunya el 16 d’octubre.

El Govern del Vendrell ha tramitat ja dues convocatòries per als afectats pel primer Estat d’Alarma, de la primavera, amb un pressupost total de 220.000€ i comença ara a tramitar la 3a línia d’ajuts per als afectats pel tancament del segon Estat d’Alarma de la tardor. Amb aquesta nova línia d’ajuts, en menys d’un any, s’hauran tramitat tres convocatòries amb un màxim individual de 1.200€ d’ajut directe en el cas dels bars, restaurants i centres d’estètica.

Així mateix, el passat 12 de novembre va finalitzar el termini de presentació de sol·licituds a la 2a convocatòria, en aquest cas per a tot el comerç i restauració afectat pel primer Estat d’Alarma. Un total de 180 autònoms (85%) i pimes (15%) han presentat la sol·licitud, d’aquests, el 75% son establiments que obligatòriament van haver de tancar per l’Estat d’Alarma. Segons l’activitat, un 27% son bars i restaurants, un 21% botigues i un 18% perruqueries, i un 32% dels establiments tenen més d’1 treballador. Aquestes sol·licituds estan pendents, en algun cas, de requeriments abans d’aprovar la llista final de beneficiaris i procedir a fer afectiu l’ajut màxim de 600€ abans d’acabar l’any.

Aquestes línies d’ajuts directes al comerç i restauració, a autònoms i pimes, que està tramitant el Govern del Vendrell se sumen a altres ajuts indirectes que al llarg d’aquest 2020 s’han pogut fer efectius i altres que tindran efectes el proper 2021. Així, aquest any 2020 s’ha regularitzat la taxa de taules i estufes de les terrasses dels bars als dies reals que han pogut treballar, amb una reducció del 22%, i la proposta d’ordenances fiscals de l’any 2021 contempla una reducció de la taxa d’escombreries comercials del 25% per compensar el trimestre de tancament decretat pel primer Estat d’Alarma.

El Govern del Vendrell té la voluntat de continuar durant el proper any 2021 amb aquestes i noves línies d’ajuts directes i mesures fiscals per fer front als efectes econòmics negatius provocats per la pandèmia del coronavirus en aquesta segona onada.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez ha manifestat que “la pandèmia del coronavirus és també una crisi econòmica i social. L’Ajuntament està atenent a tots els afectats i donant suport al teixit d’autònoms i pimes del municipi amb ajuts i mesures fiscals, i així ho continuarem fent fins que superem tots aquesta greu crisi. Per exemple, amb aquesta tercera línia d'ajuts que tramitarem, la restauració i els centres d'estètica poden optar a un suport de 1.200€".

 



©2019 Ajuntament del Vendrell