El Vendrell, 19 de novembre de 2020

La commemoració d’aquest any del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones al Vendrell organitzada per la Regidoria de Polítiques de Gènere i Igualtat i Drets LGTBIQ, s’emmarcarà en l’eslògan “Actuem i Avancem”. Així ho ha explicat avui el regidor de l’àrea, Christian Soriano, assegurant que “és necessària una administració que actuï fermament contra la xacra de la violència de gènere i alhora una societat que avanci en la prevenció i la conscienciació per eradicar-la”.
A causa de les restriccions de la pandèmia, els actes d’aquest 25 N no es poden dur a terme de forma presencial i, per tant, seran produïts i emesos per Televisió El Vendrell el proper dimecres 25 de novembre.

A les 12 h, es farà l’acte institucional amb un minut de silenci en record de les víctimes de violència de gènere i amb la lectura del Manifest del 25 N, a càrrec de Feli Molina, psicòloga i membre de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de la Policia Municipal del Vendrell.

A les 19 h s’oferirà un programa especial sota el títol “Consciència i acció”, durant el qual es presentarà el nou Protocol Municipal d’actuació davant la violència sexual en espais públics d’oci que, en paraules del regidor de Polítiques de Gènere, Igualtat i Drets LGTBIQ, Christian Soriano, “dota a l’Ajuntament d’una eina més per seguir lluitant contra la xacra de la violència de gènere”.
La presentació del Protocol també comptarà amb la intervenció del propi regidor, de les entitats que han participat en la seva elaboració i amb la valoració dels grups municipals.

L’espai de TV El Vendrell també inclourà altres continguts com ara les converses amb l’advocada Montserrat Maldonado sobre els aspectes jurídics entorn de la violència masclista i amb la psicòloga Pepita Ferrer, en aquest cas, sobre els micromasclismes i la forma de prevenir-los.

En aquest programa especial també s’oferirà la visió intergeneracional de quatre dones del Vendrell que aportaran les seves visions sobre el feminisme i la violència masclista. L’espai clourà amb la lectura del Manifest del 25 N.

 

Cartell actes 25 N



©2019 Ajuntament del Vendrell