El Vendrell, 4 de novembre de 2020

Aquest matí, a l’estació d’autobusos del Vendrell, els responsables d’Autocars Penedès i de l’Ajuntament de Vendrell han fet la presentació pública del PasBus. Es tracta d’un sistema de transport col·lectiu amb el qual l’usuari/a tria l’origen, el destí, la freqüència horària i la parada oficial on vol que sigui recollit/da. En paraules del gerent d’Autocars Penedès, Josep Sivill, “el PasBus vol donar un servei més personalitzat, ecològic i econòmic”. Sivill ha explicat que el servei vol acabar amb situacions força insostenibles com el fet de tenir un bus de grans dimensions fent recorreguts d’una hora en què només hi pugen un o dos viatgers. D’aquesta manera podrem acotar la infraestructura i l’operativa a la carta de l’usuari”. El regidor de Transports, Rubén Gràcia, ha assegurat que el “PasBus” neix com un nou concepte de transport més eficient, que passa per reorganitzar les línies existents al municipi amb l’objectiu final d’ampliar i millorar el servei”.

Com funcionarà el PasBus?

És un Bus a la demanda, prèvia sol·licitud telefònica i digital, dintre de diferents freqüències horàries, on la parada d’origen, la de destí i l’hora d’arribada els tria l’usuari. A partir d’aquí, i una vegada rebudes totes les sol·licituds, l’empresa genera un itinerari i comunica als usuaris l’hora de recollida.

Aquest servei es realitzarà amb un bus de 24 places assegudes, 5 places de peu i espai per a 1 persona en cadira de rodes en les expedicions exclusives PasBus (liles); i amb un vehicle de qualsevol capacitat en les expedicions compartides (verdes). Aquest nou model de mobilitat substituirà a l’actual L.1 del servei urbà del Vendrell en la seva totalitat. I als serveis de dissabtes i els diumenges d’estiu i festius d’estiu (del 23 juny a l’11 de setembre) del servei de la L.2 del servei urbà del Vendrell. De dilluns a divendres la L.2 funcionarà de manera normal, com fins ara.

La prova pilot del servei PasBus s’iniciarà a partir del dia 16 de novembre i s’allargarà fins al 31 de desembre de 2020.

Parades
El nou servei PasBus disposa d’una bossa de parades d’entre la qual es pot triar la parada d’origen i la parada de destí. S’han confeccionat aquestes bosses de manera que es doni cobertura a totes les àrees del municipi, incloent les diverses urbanitzacions. La parada Mas Astor/Mas Borràs- Fondo del Mata només funciona en les expedicions exclusives PasBus (liles).

Tarifes del servei: El mateix que el servei urbà del Vendrell: 1.35€ bitllet senzill, 10.20€ Abonament 10 viatges; 0.00€ jubilats, Títols ATM.

Com es poden fer les sol·licituds de reserva?

Mitjançant via telefònica, SMS o correu electrònic: telèfon: 977 66 08 21, SMS 699 913 586 i c/e pasbus1@pndssm.org. Més endavant també es posarà en funcionament l’AppClient on també es podran fer les reserves.

Per tal de donar a conèixer el funcionament i la posada en marxa del bus a la demanda, des d’avui l’empresa Autocars Penedès posa en circulació un bus informatiu com a complement didàctic. En concret, l’anomenat “bus comunicador” serà un autobús que farà una ruta per recollir els ciutadans en les parades properes a la seva llar i els transportarà fent un recorregut pel municipi, durant el qual rebran una explicació del servei i les seves característiques.

Per poder fer ús del bus comunicador cal sol·licitar data i hora al telèfon 977 66 08 21 o al correu electrònic pasbus1@pndssm.org.

Nota: Adjuntem tríptic informatiu



©2019 Ajuntament del Vendrell