El Vendrell, 29 d'octubre de 2020


El portal informatiu Canal Ajuntament ha elaborat un Mapa del grau de compliment de la Llei de Trasparència dels ajuntaments catalans, i l’Ajuntament del Vendrell té el color verd per complir més del 80% de les obligacions de Publicitat Activa de la Llei de Transparència.

Per a l’elaboració d’aquest mapa, el portal informatiu s’ha basat en les dades del Mapa Inforpaticipa, elaborat pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència de la Universitat Autònoma de Barcelona, i en l'avaluació feta també per l’equip de Canal Ajuntament dels ítems claus dels respectius portals de transparència com ara la publicació de les actes de junta de govern i dels plens, els contractes, els convenis, les retribucions del personals, dels càrrecs electes i de confiança, així com els diversos indicadors econòmics. 

Cal recordar que aquest any l’Ajuntament del Vendrell ha tornat a revalidar el “Segell Infoparticipa 2019” per la qualitat i transparència del seu web municipal amb un 96% de compliment dels criteris avaluats. Aquest distintiu l’atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i és el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació local pública en els webs municipals.

El regidor de Comunicació i Transparència, Christian Soriano, ha mostrat la seva satisfacció “per aquest reconeixement de l’Ajuntament del Vendrell com un referent en transparència i bon govern, cosa que ens anima a seguir treballant per una administració local més oberta i transparent".

Enllaç al Mapa del grau de compliment de la Llei de Trasparència dels ajuntaments catalans elaborat per Canal Auntament: https://www.canalajuntament.cat/noticies/97171-mapa-del-grau-de-compliment-de-la-llei-de-transpaencia-dels-ajuntaments-catalans



©2019 Ajuntament del Vendrell