El Vendrell, 23 d'octubre de 2020

Enguany, amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana, el grup Art Polièdric presenta un nou projecte a la sala d’exposicions Portal del Pardo, en el qual adopta com a fil conductor l’obra Terra baixa, d’Àngel Guimerà. Els integrants del grup són el pintor Joan Descals, la ceramista Camil·la Pérez Salvà, el fotògraf Linus Urpí, la compositora Carlota Baldrís, l’artista de vitrofusió Josep Sadurní, el director teatral Pep Vinyes i la poeta Nati Soler Alcaide.

L’exposició romandrà oberta del 30 d’octubre al 28 de novembre de 2020, en horari de dimarts a dissabte d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h, a la sala d’exposicions Portal del Pardo, al carrer Major del Vendrell.

Des del Grup Art Polièdric han explicat que dediquen el treball fet sobre la peça teatral “a la memòria del qui va ser company nostre i membre fundador, en Josep M. Poblet. Ell havia participat en les dues primeres manifestacions artístiques del grup, creant una sèrie de vitralls, disciplina en la qual era un mestre indiscutible. Les formes i colors que ens oferí ens acompanyaran per sempre”.

 

L’exposició Terra baixa

Els membres del grup expliquen el seu pensament sobre el drama Terra Baixa a través de les matèries utilitzades per cadascun d’ells: pintura, ceràmica, música, fotografia, vidre i poesia.
En aquest treball també hi participa Pep Vinyes, en representació del Grup de Teatre Inestable del Vendrell, que presentarà dues escenes de Terra baixa en l’acte d’obertura de l’exposició. Recentment, la companyia va oferir una adaptació diferent de la peça teatral tradicional, aportant precisament el que el grup Art Polièdric cerca en la seva tasca: oferir una composició genuïna sobre allò que d’entrada ens sona a conegut i, per tant, és susceptible i recomanable de revisitar.

 

El grup Art Polièdric

Art Polièdric neix l’any 2004 a partir d’una interpretació de setze poemes de la Nati Soler Alcaide feta pel pintor Joan Descals. Pintor i poeta van invitar a d’altres artistes a afegir-se a l’experiment de fer una versió pròpia dels mateixos textos amb diferents disciplines. De l’acceptació i de la implicació en el projecte sorgeix el propòsit assolit d’apropar a l’espectador diverses perspectives d’un mateix treball. La manera d’arribar al públic és variada: exposicions, audicions i accions escèniques. Tot plegat amb la finalitat d’aconseguir mostrar visions diferents sobre un tema comú. Visions que cerquen implicar als espectadors. El seu objectiu és que el públic es converteixi també en creador, fent l’abstracció necessària per a construir la pròpia interpretació del que estant veient o escoltant.

En els setze anys d’activitat artística i de vida constant com a grup creatiu han treballat poemes del llibre Les Dents del Gat, Pau Casals i la pau, els quatre elements vitals i Cançons de la Roda del Temps. Han fet un gran nombre d’exposicions, recitals i concerts, la majoria al Penedès.

 

Les activitats

La situació de pandèmia de la COVID19, capgirant les nostres vides, ha fet aflorar propostes i iniciatives transformades perquè la vida cultural segueixi sent present aquest any 2020 durant el qual el Vendrell és Capital de la Cultura Catalana.

L’acte d’obertura i presentació de l’exposició s’ha concebut per ser enregistrat i retransmès per RTV El Vendrell. Comptarà amb la participació dels artistes del Grup Art Polièdric i es celebrarà amb la representació d’escenes de l'obra Terra baixa, a càrrec del Grup de Teatre Inestable del Vendrell, i amb l’estrena de l’obra Marta a la Terra baixa, amb text de Nati Soler i música de Carlota Baldrís, a càrrec de Griselda Ramon, soprano i Àlex Jordi, piano.

De manera presencial, amb places limitades, preassignades i registre de dades de contacte, s’ofereixen diverses visites comentades, a càrrec dels artistes del Grup Art Polièdric. Es faran els dies i hores següents:

- 4 de novembre, a les 11 h
- 6 de novembre, a les 18 h
- 13 de novembre, a les 11 h
- 18 de novembre, a les 18 h
- 20 de novembre, a les 18 h
- 27 de novembre, a les 11 h

La inscripció cal fer-la al c/e espaicultural@elvendrell.net, al tel. 977182135 o a la mateixa sala d’exposicions Portal del Pardo.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell