El Vendrell, 8 d'octubre de 2020

Al mes de desembre es podrà visitar una adaptació de la mostra al Centre cívic l’Estació del Vendrell

La mostra “El Vendrell. L’època daurada: Casals, Fenosa, Guimerà i Nin” s’ha pogut veure del 29 de juliol al 4 d’octubre a la Sala 1 i al Jardí del Palau Robert de Barcelona. Un període en què ha rebut un total de 12.271 visitants, amb una mitjana diària de 227 persones.

L’exposició centra l’atenció en les figures de Pau Casals, Apel·les Fenosa, Àngel Guimerà i Andreu Nin, i en els valors que aquests personatges representen de creativitat, internacionalitat i compromís amb la societat del seu temps, la pau i la llibertat.

Cadascun dels espais dedicats a aquests personatges mostra les cases d’aquests prohoms, autoretrats de la seva sensibilitat humana i creativa, i de l’acollida que varen donar a intel•lectuals de l’època. La directora del Museu Pau Casals, Núria Ballester, ha treballat en l’àmbit dedicat al violoncel·lista i director d’orquestra; el comissari de la mostra, Josep Miquel Garcia, és el responsable de la presentació que es fa d’Apel·les Fenosa; la directora de la Casa Museu Àngel Guimerà, Àngels Santacana, ha fet la proposta per a l’espai del dramaturg i poeta, i l’historiador Ernesto Benito ha tingut cura de la figura d’Andreu Nin.

L’exposició ha estat organitzada per la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda i l’Ajuntament del Vendrell amb motiu de la designació del Vendrell com a Capital de la Cultura Catalana durant el 2020.

Properament, a mitjans de desembre, una adaptació d’aquesta mostra s’inaugurarà també al Vendrell, convertint-se en l’acte de cloenda de la Capitalitat Cultural. En concret, l’exposició s’instal·larà al Centre cívic l’Estació De fet, avui dijous ja han arribat al Vendrell els elements i les obres de la mostra. A diferència del Palau Robert, el muntatge del Vendrell integrarà l'espai dedicat a Andreu Nin al conjunt del recorregut, d'una manera més unificada, i s'editarà un llibre sobre el projecte que permetrà una major difusió dels quatre personatges lligats al Vendrell.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell