El Vendrell, 8 d'octubre de 2020

Davant de l'emergència econòmica i social provocada per la Covid-19, amb un increment notable de l’atur registral d’un 30% respecte l’any anterior, l'Eina ha treballat per donar resposta a aquesta nova situació. Per aquesta raó, s'estableix un pla de reactivació ocupacional i empresarial orientat a mantenir el compromís de foment de l’ocupació i empresarial al nostre territori.

Accions generals del servei:
- Servei d’atenció a persones aturades mitjançant cita prèvia
- Formació ocupacional presencial per a persones aturades, amb mesures de seguretat.
- Càpsules presencials d’orientació en diferents programes ocupacionals per donar una resposta ràpida a nous usaris afectats per la crisi.
- Sessions informatives de creació d’empreses (online i presencial)
- Assessoria especialitzada per donar una resposta ràpida a nous usuaris, empreses i comerços, afectats per la crisi.
També s'han creat un seguit de recursos digitals que inclouen formació en xarxes socials, recerca de feina i millora de l'ocupabilitat i formació en entorn digital; així com diversos webinars de caràcter empresarial.

Accions del Servei d'Ocupació:
Adequació d’instal·lacions de l’antiga oficina de la OTG del Vendrell per realitzar accions formatives i d’orientació laboral. Per tant, més espais per oferir més cursos i amb més seguretat.
Plans d'ocupació amb un total de 33 contractes i un pressupost de 540 mil euros:
- Sol·licitud plans d’ocupació COVID TREFO subvencionats pel SOC, amb la contractació de 9 persones aturades (9 mesos).
- Sol·licitud plans d’ocupació subvencionats per la Diputació de Tarragona, amb la contractació de 12 persones aturades (6 mesos).
- Plans d’ocupació subvencionats pel programa Treball als Barris (actiu des de juliol 2020), amb la contractació de 12 persones aturades (6 mesos).

Accions de l'Espai Empresarial:
- 2a línia d'ajuts per al manteniment i l’impuls de les persones treballadores autònomes i petites empreses en el context de dificultats generades per la COVID-19.
- L'oficina de captació d’inversió i d’activitat econòmica del Baix Penedès intensifica el contacte amb col·laboradors i administracions per tal de captar potencials noves inversions productives al territori. (Cambra, Invest in Catalonia, ...).
- Sol·licitud de subvenció a la Diputació de Tarragona per al projecte Marketplace, que té com a objectiu incentivar el consum de proximitat i ajudar el petit comerç el que ha patit d’una manera més directa les mesures de confinament de la població aplicades durant la crisi sanitària. La plataforma ofereix als  comerciants i a les parades del Mercat Municipal del Vendrell la possibilitat d’oferir els seus productes a través d'una botiga en línia. D’aquesta manera, es promou la presència digital d’aquests establiments perquè puguin arribar als consumidors i incrementar la seva visibilitat i les possibilitats de negoci, i els clients poden fer les compres als comerços del municipi des de casa amb més facilitats, tant pel que fa a l’horari de recollida del producte com d’entrega a domicili.

Altres projectes:
Ampliació de les instal·lacions de l’Eina del carrer Cami Reial per a nous espais formatius i orientació laboral. El projecte ocupa les antigues oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i té un pressupost d’uns 77 mil euros cofinanciats amb una subvenció PAM de la Diputació de Tarragona.

Dossier de premsa del Pla de Reactivació Ocupacional i Empresarial de l'EINA (octubre-desembre 2020)


 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell