El Vendrell, 29 de setembre de 2020

Sense estands ni desplegament d’estructures desmuntables a la Rambla, l’edició d’enguany se celebra en unes circumstàncies especials. Del 9 al 18 d’octubre al Vendrell esdevindrà tot un aparador per celebrar una edició molt especial de la Fira de Santa Teresa concentrada en tres eixos principals: Firashop, Firatapes i Firatast.

Amb l’objectiu de visibilitzar, publicitar i posicionar el comerç i els restauradors del Vendrell, tornem als orígens d’una fira en què es mostrava el producte de proximitat. És una campanya dissenyada perquè els establiments comercials siguin els veritables protagonistes com si fossin estands ubicats per tot el municipi. Tant es així que el Firashop gaudirà de la difusió del seu negoci als diferents canals corporatius i mitjans de comunicació a canvi d’oferir experiències dins de les botigues o promocions de producte.

El Firatapes, serà un circuit de restauradors que oferiran tapa més beguda al seu establiment amb reserva prèvia, que busca descongestionar espais fomentant reserves temporals a les terrasses de les zones del centre, el Tancat i el Puig.

El Firatast vol visibilitzar el producte local i de proximitat de la mà del col·lectiu Terra i Taula, que inaugurarà aquest espai virtual amb un showcooking en streaming.

La regidora de Fires i Mercats, M. Luz Ramírez, afirma que “des de la Regidoria de Promoció Econòmica s’ha fet un primer esforç en revertir els diners destinats a fires a impulsar el comerç davant les pèrdues econòmiques originades per la crisi sanitària, i se segueix apostant per promocionar i dinamitzar econòmicament el comerç amb aquest tres grans eixos firals”.

En paral·lel, hi haurà actes virtuals que ens transportaran a l’essència de la Fira que consistiran en unes càpsules històriques de la Fira de Santa Teresa i uns webinars adreçats a comerços proposats per l’Eina Espai empresarial. Igualment, respectant les mesures de seguretat, hi haurà unes atraccions de fires instal·lades a la plaça de la Sardana, dirigides a públic infantil, on es gaudirà de la campanya “fira sense soroll”. També hi haurà el mercat de brocanters.

En aquesta edició especial es compta amb la col·laboració del Comerç del Vendrell en el desenvolupament del Firashop i el Firatapes, del Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès i del col·lectiu Terra i Taula pel que fa al Firatast.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha posat de relleu que “la pandèmia ens obliga a ser més enginyosos i, dins del procés iniciat ja fa uns anys de transformació d’una fira multisectorial cap a una mostra del teixit econòmic local, les noves formes de comunicació mitjançant les xarxes socials són un gran aparador dels nostres productors, comerços i establiments de restauració”.

Cartell Firashop

Cartell Firatapa



©2019 Ajuntament del Vendrell