El Vendrell, 29 de setembre de 2020

L’Ajuntament del Vendrell ha comprat 400 mascaretes transparents per al personal docent dels centres educatius del municipi.

Les mascaretes transparents que deixen visible la cara contribueixen a normalitzar les relacions socials de la població en general, i són de gran ajuda per a les persones amb una dicapacitat auditiva que necessiten llegir els llavis per comunicar-se.

En aquest sentit, en l’àmbit de l’educació facilita la comunicació entre el professorat i l’alumnat, cosa molt necessària sobretot en l’educació especial, però també en centres d’educació infantil, primària i secundària.

Marta Bodoy, psicòloga i orientadora de l’institut Andreu Nin, ha destacat que “la distribució d’aquestes mascaretes transparents per al professorat és un gran encert perquè millora la comunicació amb l’alumnat, sobretot, amb el que té més dificultats i necessita una atenció especial”.

La regidora d’Educació, Silvia Vaquero, ha explicat que “amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament del Vendrell vol complementar totes les mesures que estan duent a terme els centres educatius i, alhora, treballar per l’inclusió i la igualtat d’oportunitats perquè l’educació pugui arribar a tothom i sigui el més justa possible”.

El primer tinent d’alcalde, Christian Soriano, ha posat de relleu que “des del govern municipal creiem necessari que tots els alumnes tinguin una comunicació més fàcil amb els seus docents, perquè l’educació és un motor de cohesió social, sobretot en aquest moments tan complicats a causa de la pandèmia”.

Les mascaretes transparents, homologades com a equip de protecció individual, es distribuiran als centres educatius  d’educació especial, infantil, primària i secundària.



©2019 Ajuntament del Vendrell