Divendres 14 d’agost a les 23.20, el 33 emetrà el concert d’homenatge a l’Orquestra Pau Casals que va interpretar l’Orquestra Simfònica Camera Musicae al Vendrell el passat dia 12 de juliol.

L’homenatge, promogut per l’Ajuntament del Vendrell i la Fundació Pau Casals, és l’acte central de les activitats del Vendrell com a Capital Cultural Catalana 2020 i s’emmarca en la celebració del Centenari de l’Orquestra Pau Casals (1920-2020).

El 10 de juliol de 1927 l’Ajuntament del Vendrell va nomenar Pau Casals fill predilecte de la vila. I amb aquest motiu es van organitzar dos concerts de l’orquestra que ell mateix va dirigir. Ara, 93 anys després, l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, dirigida pel mestre Jordi Mora, interpreta una selecció d’aquelles obres. Concretament l’Ària de la Suite núm. 3 en Re Major, BWV 1068 de J.S. Bach i la Simfonia núm. 3, op. 55 “Heroica” de L. van Beethoven.

Aquest concert havia de donar el tret de sortida al Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell 2020, que ha estat cancel·lat a causa de la COVID-19. Malauradament la pandèmia ha obligat a modificar la posició dels músics, a ampliar la distància entre ells, a actuar sempre amb les mascaretes posades i a reduir l’aforament del públic que s’havia previst inicialment.

Amb aquesta emissió, el 33 se suma a l’homenatge al Centenari de l’Orquestra Pau Casals i també a l’acte central de la capitalitat cultural catalana del Vendrell en un moment molt especial a causa de la pandèmia.

El concert, que es va fer a la Plaça Nova, es va emetre en directe a RTV El Vendrell amb el suport de la Xarxa de Televisions Locals en la producció televisiva.

El centenari de l’Orquestra Pau Casals commemora el projecte que Pau Casals va crear a l’any 1920, un projecte simfònic excepcional amb un gran impacte social.



©2019 Ajuntament del Vendrell