El Vendrell, 24 de juliol de 2020

Avui al matí, la regidora de Recollida de residus, Núria Rovira, i la regidora de Platges i cohesió territorial, Bárbara Peris, han fet una atenció als mitjans de premsa en un dels punts del municipi on es produeixen abocaments incívics de residus.

Bárbara Peris ha reconegut la mala imatge que presenten alguns dels carrers i de punts de recollida de residus del municipi: “som conscients de la situació i ja fa més d’un mes que hi estem treballant per resoldre-ho”. La regidora de Platges i de cohesió territorial apel·la a la col·laboració ciutadana per solucionar el que ara mateix es defineix com un “problema municipal” a causa de conductes incíviques.

Pel que fa a la presència d’herbes a la via pública, l’estat d’alarma per la Covid-19 no va permetre seguir el calendari normal d’actuació. Un cop es va poder reprendre el servei, es van fer les gestions corresponents per reforçar la brigada i des del 15 de juliol hi ha un reforç de 10 persones més, mitjançant plans d’ocupació. Per tant, “ara hi ha 20 persones treballant en la retirada d’herbes de la via pública i es va actuant per zones”, ha explicat Núria Rovira.

En relació amb els residus, Núria Rovira ha exposat que “ha augmentat un 40% la recollida de mobles vells i electrodomèstics, i un 70% la de podes, i hi ha un greu problema d’incivisme perquè no es respecten els calendaris i horaris establerts, i tampoc s’utilitzen els serveis que s’ofereixen des de l’Ajuntament per evitar la mala imatge d’abocaments incontrolats”. En aquest sentit, s’ha ampliat la partida de Recollida de residus amb 20.000 euros addiconals i es posen a disposició de la ciutadania nous canals de comunicació per sol·licitar els serveis de recollida de mobles vells i electrodomèstics i de poda, i també per poder comunicar incidències relacionades amb els residus.

La informació de com poder desfer-se de forma correcta de diferents tipus residus es pot trobar al web municipal: https://www.elvendrell.net/el-vendrell-per-temes-sp-30652/serveis-municipals-cid-239

Per comunicar incidències relacionades amb la gestió de residus o per sol·licitar els serveis de recollida de mobles vells i electrodomèstics i de poda, també es pot fer mitjançant el telèfon 977 16 64 53 i els correus electrònics serveisambientals@elvendrell.net i elvendrell.serveisambientals@gmail.com



©2019 Ajuntament del Vendrell