El Vendrell, 16 de juliol de 2020

Al final del passat mes de juny, a la platja de Sant Salvador es va trobar una tortuga ferida a la sorra, la qual va ser traslladada al CRAM on evoluciona favorablement. En aquells dies també van aparèixer tortugues marines a la Pineda Platja i a Vilanova.

A la matinada del passat dimecres, 15 de juliol, es va detectar la presència de tortugues marines a Vila-seca i a Barcelona. Segons informacions rebudes, en un principi, ambdues van ser molestades per persones que estaven en aquell moment a la platja i les tortugues van marxar al mar sense fer el niu. Sortosament, posteriorment, van tornar-hi i finalment, tant a Vila-seca com a Barcelona hi han fet niu.

És per aquest motiu, tenint en compte que poden tornar sortir en zones de les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs, es recorda a la ciutadania que en el cas de veure una tortuga marina s'ha de trucar al 112 de forma immediata. També es pot fer servir l'App de Caretta a la Vista). En tot cas, mai s’ha de molestar l'animal.

La presència de tortugues marines a les platges es valora positivament, ja que és un bon indicador de qualitat ambiental.



©2019 Ajuntament del Vendrell