Aquesta setmana el Museu Deu ha programant tot un seguit d’actes per a diferents tipus de públic. Petits i grans podran fruir d’activitats vinculades amb el nostre territori, perquè cal entendre el Museu Deu no només com un espai on es mostren obres d’art, sinó també com un centre viu i obert a tothom, espai de debat i de diàleg.

Dimecres dia 15 es començarà amb les “Rutes patrimonials”. A les 18h es podran descobrir els orígens del nucli de Coma-ruga: de zones pantanoses a grans avingudes; de joncs i fang a les antigues casetes de banys; d'aigües embassades a "banys de pila" (banyeres situades en cabines individuals) i onatge ...
Es podrà reviure el passat a través d'imatges antigues per conèixer els balnearis, avui desapareguts, de primera línia de mar amb el llac d'aigües cristal·lines, les cases indianes, l'aventura americana dels germans Trillas, la història del pilot de motociclisme Ramon Torras ... i es farà un passeig fins a l'Església de Sant Ramon per contemplar els mosaics de l'artista Santiago Padrós que recorden la Coma-ruga dels anys seixanta i setanta.

El preu és de 5€ per persona i els menors de 12 anys tenen l’entrada gratuïta.
A les 18h la ruta és en castellà i a les 19h és en català.
El punt de sortida: Oficina d’Informació i Turisme de Coma-ruga.
A causa de les mesures sanitàries, cal inscripció prèvia: a la mateixa Oficina de Turisme (977680010) o rutesculturals@elvendrell.net

Dijous dia 16 és el torn de passar una tarda diferent passejant pel nucli antic del Vendrell per conèixer històries d'íbers, senyors feudals i pirates. Es podran descobrir els racons peculiars i anècdotes curioses viscudes al Portal del Pardo, del temple barroc de Sant Salvador o la història que amaguen les pintures de la plaça dels germans Ramon i Vidales. A més a més, es visitarà l’espectacular “Sala de les Catifes” del Museu Deu.

El preu és de 5€ per persona i els menors de 12 anys tenen l’entrada gratuïta.
A les 18h la ruta és en castellà i a les 19h és en català.
El punt de sortida: Museu Deu. El Vendrell.
A causa de les mesures sanitàries, cal inscripció prèvia: a la mateixa Oficina de Turisme (977680010) o rutesculturals@elvendrell.net

La idea de les rutes, que es realitzaran tots els dimecres i dijous dels mesos de juliol i agost, és que puguis conèixer la població com si te l’expliqués un amic, passant una estona agradable, tot passejant pels carrers de la vila.

Divendres dia 17, de 18 a 20h, el Museu Deu traurà una obra d’art al bell mig de la Plaça Nova perquè tothom pugui dir la seva! L’art és emoció, és sensació i per això el museu vol que la gent que passi pel carrer contempli una obra d’art i pugui parlar d’allò que primer li passi pel cap. Serà el tercer cop que l’art surti al carrer, i es tornarà a demanar la col•laboració de petits i grans, d’amants de l’art i de detractors... de tothom... perquè el Museu Deu és de tots!



©2019 Ajuntament del Vendrell