Des d’aquesta setmana l’aplicació de telèfon mòbil “ev Alerta” creada fa dos anys per la Policia Municipal incorpora una nova funcionalitat: es tracta d’una pestanya que permet consultar l'estat de les platges del municipi. En concret, l'aplicació permet saber quin és l'estat de la mar, amb la bandera que oneja a cada platja, i també quin nivell d'ocupació hi ha cada zona i si la platja està oberta o tancada.

L'app divideix les platges del Vendrell en un total de set zones i la seva actualització va a càrrec de Rescatadores, l'empresa de socorrisme. L'objectiu és mantenir informats els banyistes per garantir el distanciament social com a principal mesura de seguretat per evitar la transmissió de la Covid-19. Tot i això, com ha destacat la regidora de platges, Bàrbara Peris, no es preveuen situacions de sobre ocupació perquè l'espai del litoral del Vendrell "té molta amplitud i una alta capacitat".

L'únic punt on la regidora ha destacat que es pot témer petits moments de sobre ocupació és a l'Estany i Riuet, força propers a l'estació. En aquest indret, la regidora ha lamentat que les darreres setmanes s’hagin registrat dos episodis de rescats d'infants que havien anat sols des del tram del Riuet fins el mar. Segons Peris, en els dos casos va ser per descuit dels familiars, motiu pel qual ha reclamat màxima atenció a l'hora de tenir cura dels infants.

D’altra banda, des de fa uns dies les diferents platges del municipi també compten amb uns panells informatius on es remarquen les mesures de seguretat que cal seguir, com ara mantenir la distància entre grups i usar la mascareta quan s'arriba i quan es marxa. La regidora també ha destacat que les dutxes, aquest estiu, no funcionaran ja que l’estancament de l’aigua podria afavorir el risc de contagi.



©2019 Ajuntament del Vendrell