Dimarts a la tarda, la Policia local va rebre un avís a la zona de Sant Salvador per la presència d’una tortuga ferida a la sorra, que tenia diversos plàstics i fils de pescar lligats al seu cos i volia marxar cap a l'aigua però amb dificultats. Unes noies la van agafar perquè no marxés fins que es van personar els agents de platges. Seguint el protocol, aquests van contactar amb els Agents Rurals, que van ser els encarregats de gestionar el seu trasllat a la Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM)

Avui divendres, el CRAM ha informat que, malgrat les ferides provocades, la tortuga, de mida petita, evoluciona favorablement i en uns dies se sotmetrà a una cirurgia d'amputació per retirar l'extremitat malmesa. Les tortugues marines són capaces de viure en llibertat sense una extremitat i tenir una qualitat de vida adequada.

La presència d’una tortuga marina a la platja de Sant Salvador (tot i lamentar les seves ferides) és valorada positivament per les Regidories de Medi Ambient i de Platges de l’Ajuntament del Vendrell, que treballen conjuntament per la sostenibilitat ambiental, ja que és un bon indicador de qualitat ambiental, igual que ho són les nidacions de Corriol Camanegre d’aquest any.

Fa pocs dies també es va trobar una altra tortuga marina a la Pineda Platja i fa un mes a Vilanova.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell