El passat 12 de juny el Museu Deu va treure una obra d’art al carrer. Va posar un quadre al bell mig de la Plaça Nova per tal que tothom pogués dir la seva.

Algunes persones només miraven, d’altres s’apropaven amb incertesa, uns van seure per esplaiar-se parlant de sensacions, sentiments… però tots van poder gaudir de veure art al carrer, d’admirar una obra d’art que és de tothom. Van aparèixer moltes paraules: pena, tranquil·litat, París, tristesa, confinament, borratxera, absència…paraules vinculades amb una pintura on no calia saber ni l’autor, ni la història del quadre per tal de crear un diàleg entre l’obra d’art i l’espectador.

Aquest proper divendres dia 3 de juliol, a les sis de la tarda el Museu repetirà l’experiència. Tornarà a treure una obra d’art a la Plaça Nova, perquè tothom la vegi, la contempli i pugui dir la seva, si li agrada o si no, si li transmet alguna cosa o si no, no cal entendre d’art, simplement cal “sentir”… perquè com diu Ramon Gener: “En l’art tot és sensació, tot és emoció. L’obra d’art depén del sentiment i l’emoció de l’espectador”.



©2019 Ajuntament del Vendrell