El Vendrell, 18 de juny de 2020

Coma-ruga va començar la setmana passada la recuperació física de diferents elements del patrimoni arquitectònic, artístic i urbanístic. Les obres d’urbanització previstes al projecte Feder, que afectaran a la plaça Germans Trillas i a l’entorn del brollador d’aigües mineromedicinals, i l’afectació firal post Covid-19 han portat a l’Ajuntament a anul·lar la celebració de la fira Turismar.

La regidora de Promoció Econòmica, María Luz Ramírez, ha explicat que “anys enrere donàvem la benvinguda a l’estiu amb la inauguració d’aquesta fira. Estem segurs que aquests mesos Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs acolliran turisme familiar confiant novament en la qualitat de les nostres platges i en l’atractiu cultural i turístic”.

Mentre les autoritats sanitàries no ho permetin, la fira Turismar se substituirà per diferents oportunitats per gaudir del temps de lleure en família i omplir-lo de natura, esport, oci i cultura.

L’estiu servirà, en primer lloc, per dinamitzar comercialment les zones de platges amb un seguit de propostes de mobilitat segura. I en segon lloc, suposarà una millora de l’entorn urbà del centre del barri marítim de Coma-ruga a través del projecte del fons FEDER, amb la recuperació física de diferents elements del patrimoni arquitectònic, artístic i urbanístic d’aquest nucli marítim, com és el cas de la rehabilitació de l’edifici Tabaris i el seu entorn urbà.

La dinamització comercial de les zones de platges se centrarà al passeig Marítim de Coma-ruga, que acollirà el mercat d’artesania amb més separació de les parades per fer una compra responsable d’acord amb les mesures higiènico-sanitàries establertes.

L’actuació pressupostària de despesa prevista per a la fira Turismar està servint per al manteniment i impuls de persones autònomes i Pimes vendrellenques, que han hagut de cessar la seva activitat o bé que han tingut una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació i que han registrat pèrdues econòmiques com a conseqüències dels efectes de la Covid-19.

María Luz Ramírez, ha expressat que “estem segurs -sempre que les autoritats sanitàries ho permetin- que als visitants que vinguin aquest estiu al nostre municipi els agradarà conèixer els ecosistemes de Masia Blanca i de les Madrigueres, gaudir de les activitats nàutiques del port esportiu, visitar la Vil·la Casals, relaxar-se a les aigües termals, endinsar-se a les nostres platges i gaudir de l’oferta gastronòmica que tenim al Vendrell”.



©2019 Ajuntament del Vendrell