El Vendrell, 17 de juny de 2020

El proper dijous, la Biblioteca del Vendrell celebra el seu 15è aniversari preparant l’entrada en Fase 3 dels seus serveis i estrenant nova web

L’any 2020 la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell celebra un doble aniversari. D’una banda, enguany farà 100 anys que el Vendrell disposa de Biblioteca de manera ininterrompuda. I, d’altra banda, també se celebra el 15è aniversari de la inauguració de la seva nova seu, l’actual del carrer Major, moment que també es va aprofitar per posar el nom de Terra Baixa, en referència a la popular obra teatral d’Àngel Guimerà, un dels personatges il·lustres de la vila.

Per a la Biblioteca Pública Terra Baixa, aquests 10 anys han estat de consolidació del procés de municipalització, d’experimentació d’altres maneres de treballar, de posada en marxa de nous projectes i d’adaptació als molts canvis que s’estan produint en el món de la informació en general.


Horari d’estiu i serveis en Fase 3
L’aniversari arriba en un any estrany com a conseqüència de la pandèmia de la Covid 19 que ha afectat tots els àmbits de la societat. Amb tot, durant tot aquest període, la Biblioteca ha volgut estar present i oferint els seus serveis en la mida de les seves possibilitats, mantenint-se ben activa pel que a fa a la vida cultural del municipi i ben a prop dels seus usuaris.

Superat el més greu d’aquest període, la Biblioteca va reprenent també la seva normalitat, però amb les precaucions pròpies que estableixen els protocols de seguretat i les indicacions que s’especifiquen des del Servei de Biblioteques. Així, a partir del dilluns 22 de juny, es començarà a fer horari d’estiu:
- dilluns, dimecres i divendres de 9.00 a 15.00 h.
- dimarts, dimecres i dijous: de 16.00 a 20.00h.

Pel que fa al serveis disponibles, continuarà actiu el de préstec presencial prèvia reserva telefònica, la devolució de documents a través de la bústia de retorn i l’accés a les sales però amb aforament limitat. Aquest ús de les sales, de moment, serà únicament com a sala d’estudi o de lectura individual, però sense accés a la col·lecció. També s’activa l’accés als ordinadors amb aforament limitat, i demanant-ho prèviament al punt de control de la Biblioteca. Restaran encara tancats l’accés a la Sala Infantil, a l’Espai Menuts i a la Sala de Diaris i Revistes.

Estrena de la nova web de la Biblioteca
Per últim, la Biblioteca estrenarà dijous la seva nova pàgina web, (www.bibliotecaelvendrell.cat) un espai més actual, modern i adaptat als nous temps que servirà per ampliar continguts informatius i oferir-los als seus usuaris i visitants d’una forma més atractiva. En aquest sentit, la nova plataforma permetrà diferenciar entre dos àmbits: el corresponent als adults i un altre amb materials específicament adreçats als infants.©2019 Ajuntament del Vendrell