El Vendrell, 16 de juny de 2020

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, el president de MicroBank, Juan Carlos Gallego, i el director de Banca d’Institucions de CaixaBank, Alexis Gómez, han renovat el conveni de col·laboració per facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits.

Amb la signatura d'aquest acord, s'estableix una línia de finançament d'1 milió d'euros per potenciar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora, afavorint la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, nous residents, persones amb discapacitat i amb especial atenció als col·lectius en situació de vulnerabilitat. En base a aquest conveni, es finançarà la creació o ampliació de microempreses, negocis d'autònoms i projectes d'autoocupació amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social.
A més, en el context de la crisis sanitària, MicroBank posa a disposició una nova línia de finançament destinada a autònoms i microempreses amb la finalitat d’atendre necessitats de circulant derivades de la Covid-19. Aquesta línia de finançament compta amb el suport del Fons Europeu d’Inversions.

Els beneficiaris seran professionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d'euros. Els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de 25.000 euros. Els projectes han de tenir un pla d'empresa i l'informe favorable de viabilitat elaborat per l’Ajuntament del Vendrell.
El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment a la confiança en la persona o l'equip que sol·licita el préstec i la viabilitat del projecte, podent-hi accedir persones mancades de garanties i avals.

En virtut d'aquest conveni, l’Ajuntament del Vendrell es compromet a detectar les necessitats de finançament, amb la finalitat de promoure l'autoocupació i l'establiment, consolidació o ampliació de microempreses i negocis d'autònoms i dirigir a les persones físiques o jurídiques assessorades per l’entitat a MicroBank perquè aquest analitzi, i si escau aprovi, les sol·licituds de finançament.

L’Ajuntament del Vendrell és una institució pública que a través de l’Eina Espai Empresarial treballa per promoure la creació i la consolidació de noves empreses i projectes d’autoocupació, com a font de creació de llocs de treball i riquesa per al territori. L’Eina es va crear l’any 1998 i és l’instrument de foment de l’ocupació i del desenvolupament empresarial del Vendrell. Actualment compta amb diferents programes de treball i serveis ja consolidats. Les línies d’actuació i les diferents iniciatives desenvolupades durant els últims anys són fruit del pla director per a la promoció econòmica del Vendrell (20018-2022), que marca les línies de treball que s'han de seguir en matèria ocupacional i empresarial.

MicroBank, el banc social del Grup CaixaBank, centra la seva activitat en les microfinances i és l'únic banc a Espanya dedicat principalment a la concessió de microcrèdits. Amb el llançament d'una nova línia de finançament especialitzada, MicroBank estén la seva activitat a un altre àmbit dins de les finances amb impacte social, amb l'objectiu de contribuir a la millora del benestar general dels ciutadans i en especial dels col·lectius més vulnerables.



©2019 Ajuntament del Vendrell